Featured image of post watchOS 8.1

watchOS 8.1

Apple heeft vandaag naast iOS en iPadOS 15.1 en macOS 12 Monterey ook watchOS 8.1 voor de Apple Watch uitgebracht. Versie 8.1 van watchOS is een kleine update met enkel bugfixes en verbeteringen en geen nieuwe features. Zo is onder meer het algoritme verbeterd dat wordt gebruikt voor het detecteren van een val en is er een probleem opgelost waarbij soms niet de juiste tijd werd weergegeven als je het scherm van de Apple Watch altijd aan hebt staan. Je vindt de volledige changelog van watchOS 8.1 hieronder, evenals instructies hoe je de update kunt installeren.

Downloaden

Om de update te downloaden, open je de Watch-app op je iPhone en ga je naar Algemeen en dan Software-update. De app zal dan controleren op updates voor je Apple Watch. Tik op Download en installeer om de update te downloaden en te installeren. Je kunt de update ook direct downloaden en installeren vanaf je Apple Watch, door naar Instellingen te gaan en dan dezelfde instructies op dat apparaat uit te voeren.

Om de installatie te starten, moet je Apple Watch ten minste 50 procent zijn opgeladen en aan de oplader zijn aangesloten.

Screenshot update naar watchOS 8.1

Changelog

watchOS 8.1 bevat de volgende verbeteringen en probleemoplossingen voor je Apple Watch:

  • Verbeterde algoritmen om een val tijdens work-outs te detecteren en een optie om valdetectie alleen in te schakelen tijdens work-outs (Apple Watch Series 4 en later)
  • Met ondersteuning voor COVID-19-vaccinatiekaarten kun je verifieerbare vaccinatiegegevens laten zien vanuit Wallet
  • Met 'Altijd aan' werd bij sommige gebruikers de tijd niet nauwkeurig weergegeven wanneer hun pols omlaag werd gehouden (Apple Watch Series 5 en later)