Featured image of post watchOS 8

watchOS 8

Apple heeft vandaag tegelijkertijd met iOS en iPadOS 15 ook zijn volgende, grote update uitgebracht voor watchOS, namelijk versie 8. watchOS 8 biedt een verbeterde Apple Wallet, met ondersteuning voor digitale autosleutels en huissleutels. Later komt ook de mogelijkheid erbij om in sommige delen van de Verenigde Staten je identiteitsbewijs aan Wallet toe te voegen. Ook is de Home-app vernieuwd en zijn er nieuwe trainingen toegevoegd aan de Work-out-app, namelijk Tai Chi en Pilates.

Als je je Apple Watch om hebt tijdens het slapen, dan meet deze nu ook hoe snel je ademt. Verder is er een nieuwe wijzerplaat op basis van je portretfoto's en heeft watchOS net als Apples andere besturingssystemen ondersteuning gekregen voor de functie Focus waarmee je notificatieprofielen kunt aanmaken.

Downloaden

Om de update te downloaden, open je de Watch-app op je iPhone en ga je naar Algemeen en dan Software-update. De app zal dan controleren op updates voor je Apple Watch. Tik op Download en installeer om de update te downloaden en te installeren. Je kunt de update ook direct downloaden en installeren vanaf je Apple Watch, door naar Instellingen te gaan en dan dezelfde instructies op dat apparaat uit te voeren.

Om de installatie te starten, moet je Apple Watch ten minste 50 procent zijn opgeladen en aan de oplader zijn aangesloten.

Screenshot watchOS 8-update

Changelog

watchOS 8 biedt je nieuwe manieren om gezond, actief en verbonden te blijven. Met de vernieuwde Foto's-app blijf je verbonden met je dierbaarste herinneringen en de nieuwe Mindfulness-app en nieuwe Tai chi- en Pilates-work-outs helpen je een gezond en actief leven te leiden. Ook zijn Wallet en Woning bijgewerkt, waardoor je snel en eenvoudig toegang krijgt tot je huis, je auto en zelfs de plekken die je graag bezoekt.