macOS Monterey-logo

macOS 12 Monterey

Geplaatst op

door

Apple heeft vandaag macOS 12 Monterey uitgebracht met een aantal nieuwe functies. Met macOS 12 komt de Opdrachten-app naar de Mac. Opdrachten is de opvolger van Automator. Het is mogelijk om Automator-workflows te importeren in Opdrachten. Bovendien blijft Automator voorlopig nog beschikbaar in macOS, maar op termijn zal de app wel verdwijnen uit toekomstige versies. De Opdrachten-app zoals die nu op de Mac is lijkt erg veel op de iPad-app.

Verder bevat macOS 12 de mogelijkheid om vanaf andere apparaten content via AirPlay weer te geven of af te spelen op je Mac. Ook heeft macOS nu een energiebesparende modus en ondersteuning voor Focus, een functie uit iOS en iPadOS 15. Een aantal functies van Monterey zijn alleen beschikbaar voor Macs met Apple Silicon, zoals portretmodus in FaceTime, bepaalde, nieuwe weergaves in de app Kaarten en een nieuwe, verbeterde Siri-stem voor een aantal nieuwe talen.

Een andere, nieuwe functie van macOS Monterey is Universal Control, maar die is nog niet beschikbaar in deze versie van Monterey. Als je een iPad hebt, dan werkt deze straks nog beter samen met je Mac. Je kunt de toetsenbord en muis van je Mac namelijk naadloos gebruiken op je iPad. Je hoeft daarvoor alleen maar je cursor te bewegen richting je iPad, waarna die daar verschijnt. Ook SharePlay voor macOS 12 is uitgesteld. Met SharePlay kan je tijdens een FaceTime-gesprek tegelijk naar tv-series kijken of muziek luisteren.

Als je meer wilt weten over macOS 12 Monterey, zoals op welke apparaten deze nieuwe versie allemaal werkt, check dan onze FAQ erover. Je vindt de volledige changelog op de website van Apple.

Downloaden

Om te upgraden naar macOS 12 Monterey, klik je linksboven op het Apple-logo in de menubalk. Ga dan naar Systeemvoorkeuren en kies voor Software-update. Wacht even totdat het zoeken naar updates is voltooid, waarna macOS 12 wordt aangeboden voor installatie. Download en installeer het besturingssysteem dan. Houd er wel rekening mee dat de installatie ongeveer een uur kan duren.

Je kunt macOS 12 Monterey ook vanuit de Mac App Store downloaden.

Screenshot update naar macOS 12 Monterey

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *