Featured image of post watchOS 7.4

watchOS 7.4

Apple heeft versie 7.4 van watchOS uitgebracht. Met deze versie samen met iOS 14.5 kun je je Apple Watch gebruiken om je iPhone te ontgrendelen als je een mondmasker op hebt en Face ID daardoor niet werkt. Het ontgrendelen werkt alleen als je je Apple Watch om hebt en deze ontgrendeld is. Als je iPhone ontgrendeld wordt via de Watch, dan voel je dat aan je pols en kun je met een tik op de knop je iPhone weer vergrendelen, bijvoorbeeld als iemand anders hier misbruik van maakt. Om deze functie aan te zetten, volg je de stappen in het artikel over iOS 14.5. Hieronder vind je instructies hoe je de update kunt downloaden en kun je het changelog van Apple inzien.

Downloaden

Om de update te downloaden, open je de Watch-app op je iPhone en ga je naar Algemeen en dan Software-update. De app zal dan controleren op updates voor je Apple Watch. Tik op Download en installeer om de update te downloaden en te installeren. Je kunt de update ook direct downloaden en installeren vanaf je Apple Watch, door naar Instellingen te gaan en dan dezelfde instructies op dat apparaat uit te voeren.

Om de installatie te starten, moet je Apple Watch ten minste 50 procent zijn opgeladen en aan de oplader zijn aangesloten.

Changelog

watchOS 7.4 includes new features, improvements, and bug fixes, including:

  • Ability to unlock your iPhone X and later with Apple Watch when you attempt to use Face ID while wearing a face mask
  • Option to classify Bluetooth device type in Settings for correct identification of headphones for audio notifications
  • Ability to stream audio and video content from Apple Fitness+ workouts to AirPlay 2-enabled TVs and devices
  • Support for the ECG app on Apple Watch Series 4 or later in Australia and Vietnam
  • Support for irregular heart rhythm notifications in Australia and Vietnam

For information on the security content of Apple software updates, please visit this website: https://support.apple.com/HT201222