Featured image of post watchOS 7.5

watchOS 7.5

Apple heeft een nieuwe versie van zijn besturingssysteem voor Apple Watch, watchOS, uitgebracht. Het gaat om versie 7.5 waarin slechts kleine wijzigingen aanwezig zijn. Zo kun je nu in de Podcasts-app je abonnementen zien, kan je Apple Card nu delen in een groep, is het maken van een ECG nu mogelijk in Maleisië en Peru en zijn er veel beveiligingsproblemen opgelost. Hieronder vind je instructies hoe je de update kunt downloaden en kun je het changelog van Apple inzien. Naast een update voor watchOS heeft Apple ook updates uitgebracht voor macOS Big Sur en iOS en iPadOS.

Downloaden

Om de update te downloaden, open je de Watch-app op je iPhone en ga je naar Algemeen en dan Software-update. De app zal dan controleren op updates voor je Apple Watch. Tik op Download en installeer om de update te downloaden en te installeren. Je kunt de update ook direct downloaden en installeren vanaf je Apple Watch, door naar Instellingen te gaan en dan dezelfde instructies op dat apparaat uit te voeren.

Om de installatie te starten, moet je Apple Watch ten minste 50 procent zijn opgeladen en aan de oplader zijn aangesloten.

Screenshot update Apple Watch

Changelog

watchOS 7.5 bevat nieuwe functies, verbeteringen en oplossingen voor problemen:

  • Toegang tot abonnementsmateriaal in de app Podcasts
  • Ondersteuning voor de Ecg-app op de Apple Watch Series 4 of later in Maleisië en Peru
  • Ondersteuning voor meldingen over een onregelmatig hartritme in Maleisië en Peru

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222