Featured image of post watchOS 7.6.1

watchOS 7.6.1

Apple heeft een nieuwe versie van zijn besturingssysteem voor Apple Watch, watchOS, uitgebracht. Het gaat om versie 7.6.1 met daarin een aantal kleine beveiligingsupdates. In deze versie heeft Apple hetzelfde beveiligingsprobleem opgelost als in iOS, iPadOS en macOS, waarvoor eerder deze week updates zijn verschenen. Dit beveiligingsprobleem werd actief misbruikt, dus het is aan te raden de update zo snel mogelijk te installeren. Hieronder vind je instructies hoe je de update kunt downloaden en kun je het changelog van Apple inzien.

Downloaden

Om de update te downloaden, open je de Watch-app op je iPhone en ga je naar Algemeen en dan Software-update. De app zal dan controleren op updates voor je Apple Watch. Tik op Download en installeer om de update te downloaden en te installeren. Je kunt de update ook direct downloaden en installeren vanaf je Apple Watch, door naar Instellingen te gaan en dan dezelfde instructies op dat apparaat uit te voeren.

Om de installatie te starten, moet je Apple Watch ten minste 50 procent zijn opgeladen en aan de oplader zijn aangesloten.

Changelog

IOMobileFrameBuffer

Available for: Apple Watch Series 3 and later

Impact: An application may be able to execute arbitrary code with kernel privileges. Apple is aware of a report that this issue may have been actively exploited.

Description: A memory corruption issue was addressed with improved memory handling.

CVE-2021-30807: an anonymous researcher