Featured image of post iOS en iPadOS 15.0.1

iOS en iPadOS 15.0.1

Apple heeft gisteren de eerste bugfixrelease uitgebracht voor zowel iOS als iPadOS. Het gaat om versie 15.0.1 met daarin onder andere een oplossing voor het probleem waarbij de Apple Watch niet gebruikt kon worden om de iPhone 13 en 13 Pro te ontgrendelen. Verder gaf de Instellingen-app in sommige gevallen aan dat er geen vrije opslag meer was. Ook lijkt iOS-versie 15.0.1 een probleem op te lossen waarmee het mogelijk was om het vergrendelscherm te omzeilen. Je vindt de volledige changelogs van beide besturingssystemen hieronder, evenals instructies hoe je de update kunt binnenhalen. Apple bracht iOS en iPadOS 15 in september 2021 uit, met daarin de Focus-functie om je meldingen te beheren, verbeterde multitasking-opties voor iPadOS, vernieuwde meldingen, een vernieuwde Safari en meer.

Downloaden

Je kunt je iPhone of iPad updaten door naar de app Instellingen te gaan, op Algemeen te tikken en dan naar Software-update te gaan. Je Apple-apparaat gaat dan automatisch op zoek naar updates. Tik op Download en installeer zodra de update is gevonden om deze te downloaden en te installeren.

  • Screenshot van iPadOS 15.0.1-update
  • Screenshot van iOS 15.0.1-update

Changelog

iOS 15.0.1 bevat probleemoplossingen voor je iPhone, waaronder een probleem waarbij sommige gebruikers hun iPhone 13-model niet konden ontgrendelen met de Apple Watch.
Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website:
https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 15.0.1 bevat probleemoplossingen voor je iPad.

Deze update bevat probleemoplossingen voor je iPad.

  • In de app Instellingen werd mogelijk ten onrechte een waarschuwing weergegeven dat de opslagruimte vol is

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222