Featured image of post iOS 16 uitgebracht met vernieuwd  toegangsscherm

iOS 16 uitgebracht met vernieuwd toegangsscherm

Apple heeft vanavond iOS 16 voor iPhone uitgebracht. De belangrijkste nieuwe functie in iOS 16 is het vernieuwde lock screen (toegangsscherm) waar je nu widgets op kunt plaatsen, de stijl van de klok kunt aanpassen en waarop meldingen onderin worden weergegeven. Ook kun je je lock screen koppelen aan je Focus-profielen.

Verder bevat iOS 16 vooral kleinere functies. Je hebt nu de mogelijkheid om berichten van iMessage aan te passen en te verwijderen, mits de ontvanger ook iOS 16 gebruikt. Als je typt op het toetsenbord, kun je nu bij elke toetsaanslag instellen dat je iPhone trilt. Dat kun je aanzetten door naar Instellingen / Horen en voelen / Toetsenbordfeedback te gaan en te kiezen voor Voelbaar. Ook kun je het versturen van mails in de Mail-app ongedaan maken. Wil je meer weten over iOS 16? Check dan ons artikel 'Alles wat je wilt weten over iOS 16'.

Een aantal eerder aangekondigde functies van deze iOS-update zijn nu nog niet beschikbaar. Zo is bijvoorbeeld Live activiteiten, waarmee je bijvoorbeeld op je lock screen live de score van een voetbalwedstrijd kunt zien, uitgesteld. Dat geldt ook voor de nieuwe Freeform-app, een soort digitaal whiteboard. Ook zijn SharePlay voor games en contact-integratie in het Game Center uitgesteld. Als laatste is ook de gedeelde iCloud-fotobibliotheek nog niet af. Overigens komen macOS Ventura 13 en iPadOS 16 ook later uit, naar verwachting volgende maand.

De update is beschikbaar voor de iPhone 8 en XR en nieuwer. Daarmee blijven de iPhone 6S, SE en 7 steken op iOS 15. Het volledige changelog vind je hieronder.

Om te upgraden naar versie 16 ga je naar Instellingen / Algemeen / Software-update. Volg dan de stappen om de update te downloaden en te installeren.