Featured image of post Apple Pay in iOS 16 bèta werkt ook in andere browsers dan Safari

Apple Pay in iOS 16 bèta werkt ook in andere browsers dan Safari

Apple Pay gaat mogelijk ook werken in andere browsers dan Safari in iOS 16. In de nieuwste bètaversie van iOS 16 werkt Apple Pay namelijk in Microsoft Edge en Google Chrome. Dat meldt MacRumors op Twitter.

Steve Moser van MacRumors deed de ontdekking dat Apple Pay in iOS 16 ook in Microsoft Edge en Google Chrome werkt en deelde deze op Twitter. In de screenshots van zijn tweet is te zien dat de knop om met Apple Pay te betalen in Edge verschijnt en dat hij de betaling ook daadwerkelijk kan uitvoeren. Ook andere gebruikers melden succes met het betalen met Apple Pay in andere browsers dan Safari in iOS 16. Zo verscheen er een post op Reddit waaruit bleek dat ook Firefox werkt met Apple Pay.

https://twitter.com/SteveMoser/status/1553171455403331586?s=20&t=k19zetwNI1rEPlykwRko-w

Helaas hebben macOS-gebruikers pech, zo lijkt het. In iOS gebruiken alle browsers dezelfde rendering engine, namelijk die van Safari genaamd WebKit. Dat is een eis van Apple om je app in de App Store te mogen zetten. In macOS kunnen browsermakers hun eigen rendering engines gebruiken, wat ervoor kan zorgen dat Apple Pay daarom in die browsers op de Mac niet werkt.

Apple kondigde iOS 16 op zijn WWDC-conferentie in juni aan. Belangrijkste nieuwe functie in iOS 16 is het vernieuwde toegangsscherm, waarop nu widgets zijn te plaatsen. De definitieve versie van iOS 16 verwachten we ergens in september of oktober.