Featured image of post Apple brengt iOS en iPadOS 15.3 uit met beveiligingsfixes

Apple brengt iOS en iPadOS 15.3 uit met beveiligingsfixes

Apple heeft vanavond versie 15.3 uitgebracht van iOS en iPadOS. Deze nieuwe versie bevat weinig veranderingen voor iPhone- en iPad-gebruikers, maar lost wel een aantal belangrijke beveiligingsproblemen op.

iOS en iPadOS 15.3 bevatten geen nieuw functies of grote veranderingen. Belangrijkste wijziging zijn een aantal opgeloste bugs en beveiligingsupdates voor alle gebruikers. Deze update lost onder andere een Safari-bug op, waarbij persoonlijke persoonlijke gegevens konden lekken als een website gebruikmaakt van IndexedDB. Op die manier lekt Safari bijvoorbeeld gegevens van je Google-account.

In totaal lost versie 15.3 tien beveiligingsproblemen op, waaronder ook een bug waarmee een kwaadaardige app code op systeemniveau kon uitvoeren, gebruikersbestanden kon lezen via een fout in iCloud en meer. Je vindt alle securityfixes in deze update op de website van Apple.

Helaas ontbreekt in deze versie nog altijd Universal Control, een functie waarmee je muis, trackpad en toetsenbord van je Mac eenvoudig op je iPad kan gebruiken. Je hoeft dan alleen je iPad naast je Mac te zetten en kunt dan de muis of toetsenbord op beide apparaten gebruiken. Het ziet ernaar uit dat deze functie pas in de lente beschikbaar komt.

Naast iOS en iPadOS hebben vandaag ook macOS, tvOS en watchOS updates ontvangen, met daarin eveneens kleine bugfixes en security-updates.