Featured image of post iOS en iPadOS 15.4 uitgebracht met Face ID voor mondmaskers

iOS en iPadOS 15.4 uitgebracht met Face ID voor mondmaskers

Apple heeft versie 15.4 van iOS en iPadOS voor iPhones en iPads beschikbaar gemaakt. Nieuw in deze versie is dat FaceID nu ondersteuning heeft voor ontgrendelen met een mond-neusmasker op. 

Om Face ID te gebruiken terwijl je een mondmasker op hebt, heb je wel een iPhone 12 of nieuwer nodig. Naast deze verbetering voor Face ID brengen iOS en iPadOS 15.4 ook 37 nieuwe emoji’s met zich mee, verbeteringen voor iCloud Keychain en een nieuwe stem voor de Amerikaanse Siri. iOS 15.4 bevat verder een nieuwe waarschuwing dat het volgen van personen in veel regio’s verboden is, evenals een aantal belangrijke beveiligings- en andere bugfixes. 

Screenshot van iOS 15.4-update

iPad-gebruikers kunnen in deze versie eindelijk aan de slag met Universal Control, mits zij een Mac hebben met macOS 12.3 erop die de functie ondersteunt. Met Universal Control wordt het mogelijk om de muis en het toetsenbord van je Mac op je iPad te gebruiken. Je hoeft dan alleen je cursor in de richting van je iPad te bewegen, waarna je ‘m daar kunt gebruiken. Deze functie is aangekondigd op de WWDC van vorig jaar en zou eigenlijk eind 2021 verschijnen. 

Tegelijkertijd met iOS en iPadOS is ook macOS Monterey 12.3, watchOS 8.5 en tvOS 15.4 verschenen. Je vindt de volledige changelog hieronder, evenals instructies om de update binnen te halen.

Update downloaden

Je kunt je iPhone of iPad updaten door naar de app Instellingen te gaan, op Algemeen te tikken en dan naar Software-update te gaan. Je Apple-apparaat gaat dan automatisch op zoek naar updates. Tik op Download en installeer zodra de update is gevonden om deze te downloaden en te installeren. Het kan even duren voordat je de update ziet.

Changelog

iOS 15.4 adds the ability to unlock with Face ID while wearing a mask on iPhone 12 and newer. This update also includes new emoji, a new voice option for Siri, and other features and bug fixes for your iPhone.

Some features may not be available for all regions or on all Apple devices. For information on the security content of Apple software updates, please visit this website: https://support.apple.com/kb/HT201222.