Featured image of post Windows 11 build 22000.527 met nieuwe functies nu beschikbaar

Windows 11 build 22000.527 met nieuwe functies nu beschikbaar

Microsoft heeft een nieuwe update voor Windows 11 uitgebracht. Het gaat om versie 22000.527 die voor elke Windows 11-gebruiker nu beschikbaar is. Deze update voegt een aantal nieuwe functies toe, zoals Android-apps en een verbeterd Kladblok.

De update was eerder al beschikbaar in de Insider-kanalen van Windows 11, maar is nu dus voor iedereen te downloaden via Windows-update. Een van de nieuwe functies is dat het voor gebruikers in de Verenigde Staten mogelijk is om Android-apps te draaien via de Amazon App Store. Windows 11-gebruikers hebben daarmee toegang tot meer dan duizend apps en games. Deze functie bevindt zich nog wel in de previewfase.

Verder voert Microsoft een aantal verbeteringen door aan de taakbalk van Windows 11. Met een extra knop op de taakbalk kun je nu snel je microfoon dempen tijdens een Microsoft Teams-gesprek. Op termijn zou deze functie ook moeten verschijnen voor andere communicatie-apps, zoals Slack en Zoom.

Een andere verbetering aan de taakbalk is dat je nu sneller vensters kunt delen met anderen. Als je met de muis over een app-icoon gaat, zie je nu opties om het venster te delen. Ook verschijnt de klok en datum op een tweede beeldscherm en wordt nu het weer getoond in de taakbalk van Windows 11, net als in Windows 10. Het weer wordt links op de taakbalk weergegeven en vervangt de Widget-knop van Windows 11. Je kunt de weer-informatie ook uitzetten.

Als laatste bevat Windows 11 twee verbeterde apps. De vernieuwde mediaspeler is vanaf nu beschikbaar en vervangt Groove-muziek. Ook is Kladblok vernieuwd met een nieuw ontwerp in de stijl van Windows 11, met ondersteuning voor donkere modus en met nieuwe functies zoals verbeterd zoeken en meerdere keren ongedaan maken.

Je vindt de volledige changelog van deze nieuwe Windows-versie hieronder.

Screenshot van YouTube-video Windows 11 Amazon App Store
Screenshot van YouTube-video 'Windows 11 Share any window'
Screenshot van YouTube-video 'Windows 11 | Media Player'

Changelog

Verbeteringen en oplossingen

Deze niet-beveiligingsupdate bevat kwaliteitsverbeteringen. Belangrijke wijzigingen zijn:

 • Nieuw! Biedt de mogelijkheid om cookies te delen tussen Microsoft Edge Internet Explorer-modus en Microsoft Edge.
 • Nieuw! Hiermee Microsoft Office bestanden die zich in de aanbevolen Startmenu in de browser. Dit gebeurt als het apparaat geen geschikte licentie Microsoft Office en het bestand is opgeslagen in Microsoft OneDrive of Microsoft SharePoint. Als er een licentie is, wordt het bestand geopend in de bureaublad-app.
 • Nieuw! Hiermee voegt u de klok en datum toe aan de taakbalken van andere beeldschermen wanneer u andere beeldschermen met uw apparaat verbindt.
 • Nieuw! Voegt weersinhoud toe aan de linkerkant van de taakbalk als de taakbalk in het midden is uitgelijnd. Wanneer u de muisaanwijzer over het weer beweegt, wordt het deelvenster Widgets aan de linkerkant van het scherm weergegeven en verdwijnt het wanneer u de muisaanwijzer boven het gebied stopt.
 • Nieuw! Hiermee kunt u snel geopende toepassingsvensters rechtstreeks vanaf de taakbalk delen in een Microsoft Teams gesprek.
 • Nieuw! Hiermee wordt ondersteuning toegevoegd voor het toevoegen van hot en het verwijderen van niet-vluchtige nvme-naamruimten (NVMe).
 • Nieuw! Hiermee kunt u een gesprek direct dempen en dempen Microsoft Teams van de taakbalk. Tijdens een gesprek wordt er een actief microfoonpictogram weergegeven op de taakbalk, zodat u de audio eenvoudig kunt dempen zonder terug te gaan naar het Microsoft Teams gespreksvenster.
 • Adresseert een probleem dat optreedt wanneer Windows Server 2016 als terminalserver wordt uitgevoerd met behulp van bepaalde virtuele bureaubladinfrastructuur (VDI) in de cloud. Hierdoor reageren de servers na een bepaalde periode niet meer. Hiermee wordt ook een regressie opgelost die proactief controleert of de CSharedLock inrpcss.exe correct is ingesteld om een patstelling te voorkomen.
 • Adresseert een probleem dat ertoe kan leiden dat de tijdzonelijst in Instellingen leeg wordt weergegeven voor gebruikers die geen beheerders zijn.
 • Adresseert een probleem dat van invloed is op Windows zoekservice en treedt op wanneer u een query uitvoert met behulp van de nabijheidsoperator.
 • Dit probleem wordt opgelost door de impactwaarden voor opstarten niet weer te geven in Taakbeheer.
 • Hiermee wordt een probleem opgelost waardoor ShellWindows() het internetexplorer-object niet kan retourneren wanneer iexplore.exe wordt uitgevoerd in de Microsoft Edge Internet Explorer-moduscontext.
 • Er wordt een probleem opgelost dat van invloed is op dialoogvensters in Microsoft Edge Internet Explorer-modus.
 • Er wordt een probleem opgelost waardoor Microsoft Edge de Internet Explorer-modus niet meer werkt wanneer u op de F1-toets drukt.
 • Dit probleem wordt opgelost waardoor dynamische gegevens onjuist worden opschonen Exchange DDE-objecten (DDE). Hiermee voorkomt u dat de sessie wordt af afbreken en reageert een sessie niet meer.
 • Hiermee wordt een probleem opgelost waardoor afdrukken niet correct kan worden uitgevoerd voor bepaalde apps met een laag integriteitsproces.
 • Introduceert ondersteuning voor Windows Hello voor Business Cloud Trust. Dit is een nieuw implementatiemodel voor hybride implementaties van Windows Hello voor Bedrijven. De app gebruikt dezelfde technologie- en implementatiestappen die ondersteuning bieden voor on-premises single sign-on (SSO) voor fido-beveiligingssleutels (Fast IDentity Online). Cloud Trust verwijdert de PKI-vereisten (Public Key Infrastructure) voor het implementeren van Windows en vereenvoudigt de implementatie Windows Hello voor Bedrijven.
 • Hiermee wordt een probleem opgelost waardoor u stuurprogramma's niet kunt lossen en opnieuw kunt laden wanneer de stuurprogramma's zijn beveiligd met HVCI (Hypervisor-protected Code Integrity).
 • Lost een probleem op dat van invloed is op het silent bitlocker-enablementbeleid en mogelijk onbedoeld een TPM-protector (Trusted Platform Module) toevoegt.
 • Adresseert een betrouwbaarheidsprobleem dat van invloed is op het gebruik van de app Extern bureaublad om het lokale station van een client te installeren op een terminalserversessie.
 • Hiermee wordt een probleem opgelost dat tekst van rechts naar links (RTL) als links wordt weergegeven in de opdrachtmenu's en contextmenu's van Verkenner.
 • Hiermee wordt een probleem opgelost waardoor u de LanguagePackManagement configuration service service provider (CSP) niet kunt bereiken met de Windows Management Instrumentation (WMI) Bridge.
 • Dit probleem wordt opgelost waardoor het toetsenbord van een Extern bureaublad-sessie niet overeenkomen met de RDP-client (Remote Desktop Protocol) wanneer u zich aanmeldt.
 • Dit probleem wordt opgelost waardoor onjuiste knopinfo wordt weergegeven in een leeg gebied op de taakbalk nadat u de muisaanwijzer op andere pictogrammen, zoals batterij, volume of Wi-Fi, hebt geplaatst.
 • Hiermee wordt een probleem opgelost dat optreedt wanneer u probeert een SPN-alias (service principal name) te schrijven (zoals www/FOO) en HOST/FOO al aanwezig is op een ander object. Als de RIGHT_DS_WRITE_PROPERTY het SPN-kenmerk van het botsende object bevat, krijgt u een foutmelding 'Toegang geweigerd'.
 • Lost een probleem op dat de verbinding tussen offlinebestanden op het netwerkstation verbreekt nadat u het besturingssysteem opnieuw hebt opgestart en u zich hebt aanmelden. Dit probleem treedt op als het DFS-pad (Distributed File System) is toegesneden op het netwerkstation.
 • Hiermee wordt een probleem opgelost waarin het verificatiedialoogvenster tweemaal wordt weergegeven wanneer u een netwerkstation opbergt.

Als u eerdere updates hebt geïnstalleerd, worden alleen de nieuwe oplossingen in dit pakket gedownload en geïnstalleerd op uw apparaat.