Featured image of post Windows 11 krijgt nieuwe, moderne Taakbeheer-app

Windows 11 krijgt nieuwe, moderne Taakbeheer-app

Microsoft is van plan om de Taakbeheer-app van Windows 11 te vernieuwen. Taakbeheer wordt een moderne app in de stijl van Windows 11. De vernieuwde app zit verborgen in recente Dev-builds van Windows 11.

De vernieuwde app is ontdekt door student Gustave Monce, die de ontdekking plaatste op Discord. De nieuwe Taakbeheer-app is in de recentste Dev-build van Windows 11 in te schakelen, maar echt nuttig is dat niet omdat de nieuwe app nog verre van af is en erg veel functies nog ontbreken. Instructies om de nieuwe Taakbeheer aan te zetten in de Dev-build vind je hier.

Wel bevat de nieuwe app al een donkere modus en een interface in het design van Windows 11, het zogenaamde Fluent Design, met afgeronde hoeken en een focus op eenvoud. De tabbladen in Taakbeheer zijn vervangen met een menu aan de zijkant, waarmee je kunt wisselen tussen de verschillende onderdelen van Taakbeheer. Er lijken nog geen andere verbeteringen te zijn gemaakt in Taakbeheer.

De laatste keer dat Taakbeheer in Windows vernieuwd werd, was met Windows 8, inmiddels bijna tien jaar geleden. Microsoft is langzaamaan bezig oude Windows-apps te vernieuwen en ook oude Windows-interface-elementen op te frissen. Zo nam het recentelijk de volumeslider onder handen.

Screenshot nieuwe Taakbeheer-app in Windows 11
Screenshot van de nieuwe Taakbeheer-app in Windows 11.