Featured image of post Microsoft start binnenkort met testen Windows 11 'Sun Valley 2'-update

Microsoft start binnenkort met testen Windows 11 'Sun Valley 2'-update

De eerste, grote update voor Windows 11 is zo goed als klaar en wordt binnenkort uitgebracht voor iedereen. Microsoft is van plan om de daaropvolgende update uit te brengen voor Windows-insiders, met daarin verschillende nieuwe functies, zo meldt Windows Central.

Het gaat dan om nieuwe functies zoals verbeteringen aan het Startmenu, nieuwe gebaren en verbeteringen aan de taakbalk. Deze functies worden onderdeel van de Windows 11-update met codenaam 'Sun Valley 2'. Deze update zou aan het einde van dit jaar uitgebracht moeten worden.

Binnenkort zou de eerste Insider-build in het Dev-kanaal van Sun Valley 2 moeten verschijnen. Een van de functies daarin is dat er dan mappen met apps erin kunnen worden gemaakt in het Startmenu. Dit was wel mogelijk in het Startmenu van Windows 10, maar niet meer in die van 11. Die functie, die vrij populair is, lijkt nu dus terug te komen.

In een recente Windows Insider-build beginnen de eerste Taakbalk-verbeteringen al te komen, bijvoorbeeld als er te veel apps open zijn (bron).

Verder zal Microsoft nieuwe gebaren introduceren voor gebruikers met een touchscreen, om daarmee eenvoudig het Startmenu en Snelle instellingen te openen door omhoog te vegen. Het zou gaan om gebaren die Microsoft eerder al toonde in het geannuleerde Windows 10X.

Een andere, nieuwe functie die op de planning zou staan, is 'drag and drop'-ondersteuning voor de taakbalk, een nieuwe Snap Bar (nog onduidelijk wat dat precies is), de mogelijkheid om bestanden vast te maken in de Windows Verkenner en nieuwe effecten met acryl in de titelbalken van vensters.

Ondertussen legt Microsoft dus ook de laatste hand aan zijn februari-update van Windows 11. Deze update bevindt zich nu in het Release preview-kanaal en wordt mogelijk nog deze maand uitgebracht voor alle Windows 11-gebruikers. Deze nieuwe versie geeft gebruikers in de VS de optie om Android-apps te draaien.