Featured image of post watchOS 7.3.3

watchOS 7.3.3

Apple heeft niet alleen iOS en iPadOS vanavond een update gegeven. Er is ook een bugfixrelease verschenen voor zijn besturingssysteem voor Apple Watch, watchOS. Het gaat om versie 7.3.3 waarin eveneens een beveiligingsprobleem is opgelost dat betrekking had op WebKit, dat actief wordt misbruikt op het web. Hieronder vind je instructies hoe je de update kunt downloaden en kun je het changelog van Apple inzien.

Downloaden

Om de update te downloaden, open je de Watch-app op je iPhone en ga je naar Algemeen en dan Software-update. De app zal dan controleren op updates voor je Apple Watch. Tik op Download en installeer om de update te downloaden en te installeren. Je kunt de update ook direct downloaden en installeren vanaf je Apple Watch, door naar Instellingen te gaan en dan dezelfde instructies op dat apparaat uit te voeren.

Om de installatie te starten, moet je Apple Watch ten minste 50 procent zijn opgeladen en aan de oplader zijn aangesloten.

Changelog

WebKit

Available for: Apple Watch Series 3 and later

Impact: Processing maliciously crafted web content may lead to universal cross site scripting. Apple is aware of a report that this issue may have been actively exploited.

Description: This issue was addressed by improved management of object lifetimes.

CVE-2021-1879: Clement Lecigne of Google Threat Analysis Group and Billy Leonard of Google Threat Analysis Group