Featured image of post Nintendo Online-controllers werken nu met Steam

Nintendo Online-controllers werken nu met Steam

De klassieke Nintendo-controllers werken nu met Steam. Specifiek gaat het dan om de Nintendo 64-, NES-, SNES- en Sega Genesis/Mega Drive-controllers die verkocht worden onder het merk Nintendo Online. Dat meldt PC Gamer.

Steam Input heeft in een patch van 27 juli ondersteuning gekregen voor de Nintendo Online-controllers. Die controllers kun je alleen kopen als je lid bent van Nintendo Online. Het zijn opnieuw uitgebrachte controllers van de Nintendo 64, Nintendo Entertainment System, Super Nintendo Entertainment System en de Sega Genesis/Mega Drive. Ze zijn eigenlijk bedoeld om met Nintendo Online te gebruiken om originele retro-games op de Switch mee te spelen.

De controllers werken nu dus ook met Steam via Steam Input en daarmee werken ze ook op de Steam Deck. Steam Input is software van Valve waardoor controllers en ook muis en toetsenbord met games werken. Ook heeft Steam Input een functie waarmee je zelf kunt kiezen welke input-apparaat je voor een game wilt gebruiken. Steam Input vertaalt de input dan naar input die de game ondersteunt, door bijvoorbeeld een gamepad te emuleren als je een muis en toetsenbord gebruikt of andersom.

Om aan de slag te gaan met de klassieke controllers van Nintendo zorg je ervoor dat je de nieuwste Steam Client-versie hebt. Je krijgt de update automatisch aangeboden, maar kunt ook zelf op updates controleren door te gaan naar Steam linksboven in de menubalk en dan te kiezen voor Check For Updates. Na het updaten, verbind je de controllers met je pc of laptop en dan kun je ze direct gebruiken in games op Steam.

De Steam Client-update met ondersteuning voor de Nintendo Online-controllers.