Featured image of post Microsoft test Xbox Game Pass Ultimate-familieabonnement

Microsoft test Xbox Game Pass Ultimate-familieabonnement

Microsoft is gestart met het testen van een nieuwe abonnementsvorm van Xbox Game Pass Ultimate. Spelers in Colombia en Ierland kunnen een Xbox Game Pass Ultimate-familieabonnement afsluiten. Dat schrijft Microsoft op zijn Xbox-blog.

Gamers in Colombia en Ierland kunnen naar de Microsoft Store gaan en het Xbox Game Pass Family Plan aanschaffen, zo lezen we op het Xbox-blog. Het abo bevindt zich op dit moment nog in de preview-fase. In Ierland kost deze nieuwe abonnementsvorm 21,99 euro per maand. Met zo'n familie-abo kunnen gamers in die landen vervolgens vier mensen uitnodigen. Elke deelnemer krijgt dan toegang tot alle Xbox Game Pass Ultimate-games, inclusief alle voordelen en extra content.

Als je een bestaand Xbox Game Pass Ultimate-abo hebt en je neemt deze nieuwe variant, dan wordt je resterende abonnementstijd ingekort. Heb je bijvoorbeeld nog een maand Game Pass Ultimate, dan houd je 18 dagen over als je het nieuwe familie-abo neemt.

Op dit moment kun je alleen Xbox Game Pass delen op één Xbox-console als je die console aanmerkt als 'Home Xbox'. Familieleden die zijn ingelogd op die console krijgen dan toegang tot de gamebibliotheek van Game Pass. Met een familie-abonnement wordt het delen een stuk makkelijker.

Het is nog niet bekend wanneer Microsoft het Game Pass Family-abo beschikbaar maakt in andere regio's en landen.

Update 5 augustus 2022: prijsinformatie uit Ierland toegevoegd aan het artikel.