Featured image of post Meer ingebouwde apps te verwijderen uit Windows 11

Meer ingebouwde apps te verwijderen uit Windows 11

In een recente Insider-build van Windows 11 krijgen gebruikers de mogelijkheid om meer ingebouwde apps te verwijderen, zodat Windows 11 minder bloatware bevat. Dat meldt The Verge.

De nieuwe build is beschikbaar in het Canary-kanaal en stelt testers in staat om de volgende apps te verwijderen: Camera, Cortana, Foto's, Personen en de app Verbinding met extern bureaublad. Overigens is de ontwikkeling van Cortana recentelijk stopgezet, dus het is fijn dat die app straks uit Windows verwijderd kan worden.

Als je Windows 11 installeert, krijg je er een reeks voorgeïnstalleerde apps bij. Langzaamaan stelt Microsoft je in staat steeds meer apps te verwijderen. Op die manier kun je dus eenvoudiger van de ingebouwde bloatware in Windows 11 afkomen.

De volgende, grote update van Windows 11 wordt in september dit jaar uitgebracht. Deze update bevat een reeks nieuwe functies, zoals ondersteuning voor RAR- en 7Z-bestanden, Dev Home voor ontwikkelaars, een betere geluidsmixer en toegang tot Windows Copilot, de op ChatGPT-gebaseerde Windows-assistent.