Featured image of post 'Windows 11 22H2 verschijnt op 20 september'

'Windows 11 22H2 verschijnt op 20 september'

De volgende, grote update van Windows 11, versie 22H2, verschijnt naar verwachting op 20 september. De update komt gratis beschikbaar voor Windows 11-gebruikers via Windows Update. Dat melden zowel The Verge als Windows Central.

Windows 11 22H2 bevat vooral kleine verbeteringen voor verschillende onderdelen van het besturingssysteem. Zo kun je nu mappen aanmaken in het Startmenu van Windows 11, kun je slepen naar de taakbalk en zijn er nieuwe aanraakgebaren en animaties. Een grote verbetering in Windows 11 22H2 is dat taakbeheer compleet is vernieuwd. Het heeft nu een donkere modus en is gebouwd in de Windows 11-stijl. We namen eerder al alle nieuwigheden in Windows 11 22H2 onder de loep in een apart artikel (spoiler: het zijn er niet heel veel).

Ook is Microsoft bezig geweest met tabbladen voor de Windows Verkenner. Helaas zit die wijziging nog niet in deze update, maar volgens Windows Central staan tabbladen wel op de planning om nog voor het einde van dit jaar uitgebracht te worden.

Windows 11 22H2 wordt volgens The Verge en Windows Central aangeboden vanaf 20 september via Windows Update. Daarmee verschijnt de update een week na Microsofts Patch Tuesday, de tweede dinsdag van de maand waarop Microsoft nieuwe beveiligingspatches uitbrengt.

The Verge schrijft ook dat Microsoft in de herfst nieuwe Surface-hardware zal uitbrengen om het 10-jarig bestaan ervan te vieren. Die nieuwe hardware zal worden geleverd met deze nieuwe Windows 11-versie.