Featured image of post Vernieuwde Microsoft Teams nu beschikbaar als preview

Vernieuwde Microsoft Teams nu beschikbaar als preview

Microsoft is begonnen met het testen van een opnieuw gebouwde Teams-app. De nieuwe app moet volgens Microsoft een stuk sneller werken en heeft een vereenvoudigde interface.

Microsoft geeft aan dat de nieuwe Teams-versie drie keer sneller is dan de oude, bijvoorbeeld bij acties zoals het starten of meedoen aan een vergadering. Ook verbruikt de nieuwe Teams de helft minder geheugen en 70 procent minder schijfruimte.

Die verbeteringen zijn mogelijk gemaakt doordat Teams niet langer AngularJS-onderdelen bevat, maar volledig in het React-framework gebouwd is. Ook gebruikt Teams niet langer Electron, maar is het nu WebView 2-technologie van Edge waarin Teams draait. WebView 2 zorgt voor verminderd geheugenverbruik en gebruikt minder schijfruimte. Je kunt meer lezen over de architectuur van Teams in een blogpost erover op Microsofts website.

Verder heeft de nieuwe Teams een opgefriste interface, een die beter past in Windows 11. De nieuwe Teams-app gebruikt doorzichtigheid in de stijl van Windows 11, waardoor de app meer als een native Windows 11-app voelt. Verder wisselt Teams automatisch naar de donkere modus, heeft Teams profielfoto's voor groepen en ondersteuning voor kleurenthema's.

Andere verbeteringen in de nieuwe Teams maken het makkelijker om te wisselen tussen verschillende Teams-accounts. Dat proces werkt nu een stuk sneller en eenvoudiger, zo hoef je niet meer uit en weer in te loggen. De nieuwe Teams bevat ook integratie met Microsofts Copilot-assistant, de nieuwe AI-functies van Microsoft.

Vanaf vandaag is de nieuwe client van Microsoft Teams beschikbaar als previewversie. Bedrijven kunnen via het Teams admin center de preview inschakelen. Eindgebruikers kunnen dan via een schakelaar in Teams kiezen om de nieuwe Teams-app te gebruiken. Ook kunnen ze op elk moment terug naar de oude versie.

Introductievideo nieuwe Microsoft Teams - YouTube