Featured image of post Nieuwe mediaspeler-app uitgebracht voor Windows 11-insiders

Nieuwe mediaspeler-app uitgebracht voor Windows 11-insiders

Microsoft heeft een nieuwe mediaspeler voor Windows 11-insiders in het Dev-kanaal uitgebracht. De app is opnieuw ontworpen en kan overweg met video’s en muziek.

De vernieuwde mediaspeler-app vervangt de Groove-muziekapp. Als je die app gebruikte, dan zullen je gegevens worden gemigreerd naar de nieuwe mediaspeler-app. De vernieuwde app biedt een ontwerp geheel in Windows 11-stijl. De app bevat een muziekbibliotheek en biedt je ook de optie om playlists te maken en beheren. Ook kun je er video's mee bekijken en beheren.

Verder heeft Microsoft aandacht besteed aan de toegankelijkheid van de app, door sneltoetsen en ondersteuning voor access keys. In latere updates zal Microsoft de functie toevoegen om je afspeelwachtrij te beheren en nieuwe manieren toevoegen om door je muziek en video's te bladeren. Opvallend is dat Microsoft de oude Windows Media Player nog steeds beschikbaar blijft in Windows 11.

De app is nu beschikbaar voor Windows 11-insiders in het Dev-kanaal. Het is nog onbekend wanneer de app voor alle gebruikers van Windows 11 beschikbaar komt.