Featured image of post Zo zet je het donkere thema aan in Google zoeken op het web

Zo zet je het donkere thema aan in Google zoeken op het web

Google heeft nu ook eindelijk een donker thema van zijn zoekmachine op het web. In deze korte howto laten we je zien hoe je dat thema aan kunt zetten.

Google is zijn zoekmachine al sinds februari aan het testen in donkere modus. Het is nu dus eindelijk officieel beschikbaar en je hebt dus bijvoorbeeld geen browser-extensie meer nodig om Google zoeken op je desktop in donkere modus te tonen.

Je activeert het donkere thema in de Google-zoekmachine als volgt. Ga naar de hoofdpagina van google via Google.nl en zoek rechts onderaan naar het kopje Instellingen. Klik in het menu dat dan verschijnt op Donker thema: uit om daarmee het donkere thema aan te zetten. Je ziet dat nu de Google-pagina direct in het donker wordt uitgevoerd. Als je nu een zoekterm invoert, dan zie je ook de zoekresultaten in donkere modus.

Google op het web kan ook je systeem-instellingen volgen. Daarvoor open je het menu Instellingen weer en klik je dit keer op Zoekinstellingen. Ga dan naar Weergave en kies voor Apparaatstandaard en klik op Opslaan. De zoekmachine zal zich dan aanpassen naar of je besturingssysteem wel of geen donkere modus gebruikt.