Featured image of post Beperkte bètatest voor Google Play Games op Windows 10 gestart

Beperkte bètatest voor Google Play Games op Windows 10 gestart

Recentelijk kondigde Google aan dat het Google Play Games ergens in 2022 naar Windows zou brengen. Daarmee kun je Android-games op Windows spelen. Google is nu begonnen met het testen van Google Play Games op Windows 10 in Hong Kong, Taiwan en Zuid-Korea.

Google Play Games is niet gebaseerd op technologie van Microsoft, maar Google is zelf aan de slag gegaan om deze dienst naar Windows te brengen. De zoekgigant heeft nu een speciale website online gezet, waar gamers uit Hong Kong, Taiwan en Zuid-Korea zich op een wachtlijst kunnen aanmelden. Zodra zij tot de bètatest zijn toegelaten, kunnen ze aan de slag met Google Play Games op Windows 10.

Met Google Play Games voor Windows kunnen gamers eenvoudig hun speelsessie overzetten van smartphone of tablet naar Windows-pc. Spelers kunnen bovendien door games bladeren, downloaden en ze spelen op hun pc op een groot beeldscherm en met muis en toetsenbord.

Om deel te nemen aan de test stelt Google de volgende systeemeisen, namelijk een ssd, een 'gaming-class videokaart', een 8-core cpu, 8 GB aan intern geheugen, 20 GB aan vrije schijfruimte en Windows 10-versie 2004 of nieuwer. Windows 11 is niet ondersteund, maar via een omweg is het daarop wel werkend te krijgen.

Naast Google is ook Microsoft zelf aan het werk om Android-apps naar Windows te brengen. Microsofts oplossing ondersteunt alleen Windows 11, terwijl Googles aanpak nu alleen nog officieel Windows 10 ondersteunt. Bovendien ondersteunt Microsoft geen Google Play-diensten in Android-apps die op Windows draaien.

Screenshot van Google Play Games Beta-video op YouTube