Featured image of post De handigste templates voor Notion

De handigste templates voor Notion

Met Notion-templates haal je nog meer uit Notion. We zetten de handigste Notion-templates voor je op een rij.

Notion is een erg handige en krachtige notitie-tool. Die kracht komt door de vele functies. Een van die handige functies is de vele templates die je in Notion kunt gebruiken om dingen gedaan te krijgen. Wij zetten de handigste Notion-templates op een rij.

Je kunt een Notion-template gebruiken om nieuwe pagina’s mee te maken. Door in de template gallery van Notion te klikken op Duplicate template kun je ‘m eenvoudig opslaan en direct gebruiken. Je kunt de template ook later gebruiken: als je een nieuwe pagina maakt in Notion, kies je de opgeslagen template uit de lijst en heb je een blauwdruk die je kunt invullen.

Task List

Je kunt Notion gebruiken als bord om je taken bij te houden met de Task List-template. Met dit bord heb je drie kolommen voor je taken: nog niet gestart, bezig en afgerond. Je kunt eenvoudig taken aanmaken en ze dan slepen naar de kolom waarin ze thuis horen. Op deze manier houd je eenvoudig overzicht van waar je mee bezig bent. Per taak kun je extra informatie toevoegen, zoals een omschrijving, todolijst of afbeelding.

Screenshot van de Task List-template

Habit Tracker

Als je een nieuwe gewoonte probeert op te bouwen, dan is het handig om bij te houden hoe vaak je je er precies aan houdt. Op die manier word je meer gestimuleerd om door te gaan met het opbouwen van je gewoonte. Met de Habit Tracker-template voor Notion kun je je gewoontes op een rij zetten. Je kunt dan aangeven hoe vaak je de gewoonte wilt doen, dagelijks, wekelijks of maandelijks. Daarna is het een kwestie van elke dag bijhouden of je je gewoonte hebt gedaan of niet.

Blog Post

Met de Blog Post-template kun je je Notion-notities gebruiken om een blog mee op te zetten. Je kunt je blogposts dan publiceren op je eigen subdomein van Notion. De Blog Post-template is gemaakt door Notion zelf. Je kunt met deze template met verschillende configuraties je blog bouwen. Ook kun je er een hoofdpagina mee maken waarop al je blogposts te zien zijn. Deze template heeft bovendien een speciale galerijweergave voor als je veel foto's of afbeeldingen op je blog wil gebruiken.

Meal Planner

Heb je elke week weer moeite om te bedenken wat je nu weer moet eten? De Meal planner-template helpt je hierbij. Je kunt er een reeks meals, oftewel gerechten, in opslaan. Per gerecht voeg je dan toe welke ingrediënten je ervoor nodig hebt en je vult het eventueel aan met een aantal labels, zoals of een maaltijd gezond is, rijk aan proteïnes of dat het juist een gerecht is voor als je jezelf trakteert. Daarna is het een kwestie van de week plannen met je lijst aan gerechten. Je ziet dan in één oogopslag voor een hele week per dag het gekozen gerecht en welke ingrediënten je ervoor nodig hebt.

Screenshot van Meal Planner-template in Notion

Wiki

Met de Team Wiki-template kun je eenvoudig voor een team een wiki maken. Je kunt er informatie op kwijt over guides en processen binnen het team, evenals informatie over het team zelf, zoals doelen, notulen en documentatie. De template richt zich speciaal op doelen, zogenaamde Objective Key Results (OKR's) met een speciale tabel en pagina ervoor. Een andere, interessante template is een wiki speciaal voor een product. Dat is de Product Wiki met pagina's voor analytics en OKR's in de vorm van een kanban-board.

Reading List

Met de Reading List-template bewaar je artikelen, boeken, podcasts of video's in je Notion om ze later te kunnen lezen of bekijken. Je kunt filteren op type, sorteren of titel, auteur, type of publisher. Ook kun je artikelen direct beoordelen. Via de Notion Web Clipper kun je dan direct artikelen toevoegen aan je leeslijst, door de pagina op te slaan in de database van de leeslijst (daarvoor moet je bij Add to niet de pagina, maar de database kiezen, die standaard Media heet).

Screenshot van Reading List-template in Notion

Conclusie

We hebben je een aantal handige Notion-templates laten zien. Er zijn er echter nog veel meer, voor veel verschillende doelen. Of je nu in een bedrijf werkt, zzp'er bent, aan jezelf wilt werken of activiteiten wilt plannen. Je vindt nog meer Notion-templates in de galerij.