Featured image of post Zo kun je Apple iOS of iPadOS 15 testen

Zo kun je Apple iOS of iPadOS 15 testen

Apple heeft de publieke beta’s vrijgegeven voor iOS en iPadOS 15, waardoor die nu voor iedereen te testen zijn. In deze howto laten we je zien hoe je iOS of iPadOS 15 beta op je iPhone of iPad kunt installeren.

Voordat je begint, is het belangrijk om te melden dat deze beta's niet geschikt zijn voor apparaten die je dagelijks gebruikt. De beta's zijn nog instabiel, apps kunnen crashen of nog niet goed werken en het kan zijn dat je telefoon of tablet daardoor onbetrouwbaar wordt. Het is ook belangrijk om een back-up van je apparaat te hebben gemaakt. Lees hier hoe je dat doet.

Om de beta te installeren, ga je op je iPhone of iPad naar beta.apple.com in Safari en tik je op Sign up. Log in met je Apple ID, tik op Ga door om via Face ID of Touch ID in te loggen. Eenmaal op de betapagina, tik je rechtsboven op Enroll Your Devices. Tik dan in de tabbladbalk op iPadOS of iOS. Scrol wat naar onderen en tik op de blauwe knop Download profile.

Tik op Sta toe en dan Sluit. Open nu de app Instellingen. Onder je naam verschijnt Profiel gedownload. Tik daarop en tik dan op Installeer. Voer je toegangscode in en tik weer op Installeer / Installeer. Herstart je iPhone of iPad door op Herstart te tikken.

  • Screenshot website Apple
  • Screenshot Apparaat mee laten doen
  • Screenshot download profiel vanaf Apple-website
  • Screenshot downloadmelding profiel iOS/iPadOS
  • Screenshot Instellingen profiel installeren
  • Screenshot profiel installeren in iOS/iPadOS
  • Screenshot voorwaarden Public Beta-profiel
  • Screenshot download iPadOS 15 Public Beta

Dat was het. Je bent nu klaar om de publieke testversies van iOS of iPadOS 15 te ontvangen. Om de update binnen te halen, ga je weer naar Instellingen / Algemeen / Software-update. Na even zoeken verschijnt de update en tik je op Download en installeer om 'm te installeren.

De eerste berichten zijn dat versie 15 van iOS en iPadOS best stabiel en bruikbaar zijn. Niet zo buggy als eerdere versies. Als je terug wilt naar versie 14, dan is het nodig om de gearchiveerde back-up van je computer te herstellen.