Featured image of post Software-update: iCloud voor Windows

Software-update: iCloud voor Windows

Apple heeft een vernieuwde app uitgebracht voor iCloud voor Windows. De app heeft een nieuw ontwerp en is eenvoudiger op te zetten. Ook toont de iCloud-app nu de synchronisatiestatus in de Verkenner van je bestanden in iCloud Drive en kun je er mee inloggen met moderne authenticatiemethodes, zoals een passkey of beveiligingssleutel. De app lost ook problemen op met het synchroniseren van contactpersonen en de agenda in Outlook. Bovendien ondersteunt iCloud voor Windows nu een donkere modus en kun je eindelijk je iCloud Keychain-wachtwoorden inzien zonder het gebruik van een browserextensie.

iCloud is de clouddienst van Apple, waarmee je je bestanden kunt synchroniseren, maar ook je herinneringen, berichten, agenda’s, mail, foto’s en meer op al je apparaten kunt inzien. De dienst integreert diep met iOS, iPadOS en macOS. Tot nu toe waren Windows-gebruikers veroordeeld tot een app die zeer slecht werkte en lange tijd niet echt onderhouden werd door Apple.

Je vindt de volledige changelog van deze iCloud-update voor Windows hieronder, evenals de downloadlink. Naast de nieuwe iCloud-app brengt Apple ook definitieve versies uit van zijn Music-, tv- en Devices-apps voor Windows. Je vindt de apps in de Microsoft Store.

Screenshot iCloud Drive in Verkenner

Informatie

Releasestatus Stable
Platformen Windows 10 en Windows 11
Uitgebracht op 7-2-2023
Ontwikkelaar Apple
Licentie Gratis

Changelog

Met de nieuw ontworpen app iCloud voor Windows heb je toegang tot foto's, bestanden, wachtwoorden en andere belangrijke informatie van je iPhone of andere Apple apparaten op je Windows-pc.

iCloud-foto’s

 • Open en bekijk je iCloud-foto’s rechtstreeks in de app Microsoft Foto’s in Windows 11.
 • Houd je fotobibliotheek up-to-date op al je apparaten en je pc.
 • Maak gedeelde albums aan en nodig anderen uit om foto’s, video’s en opmerkingen toe te voegen.

iCloud Drive

 • Rechtstreekse toegang tot je bestanden en mappen van iCloud Drive in de Verkenner.
 • Deel bestanden en synchroniseer updates automatisch terug naar iCloud Drive.

iCloud-wachtwoorden

 • Meld je eenvoudig aan bij websites met de gebruikersnamen en sterke wachtwoorden die je in de iCloud-sleutelhanger hebt opgeslagen.
 • Krijg toegang tot je wachtwoorden en sla nieuwe wachtwoorden op in de app iCloud-wachtwoorden.
 • Wanneer je je aanmeldt bij websites vult de extensie ‘iCloud wachtwoorden’ in Chrome of Edge automatisch wachtwoorden in en kun je nieuwe wachtwoorden opslaan.
 • Genereer verificatiecodes die soms nodig zijn bij het aanmelden bij websites.

iCloud-contacten, -agenda’s en -bladwijzers

 • Bekijk je iCloud-agenda’s en -contacten in Outlook.
 • Synchroniseer je bladwijzers uit Safari met de extensie ‘iCloud-bladwijzers’ in Chrome, Edge of Firefox en voeg bladwijzers samen.