Featured image of post Apple brengt Apple Music-app voor Windows 11 uit

Apple brengt Apple Music-app voor Windows 11 uit

Microsoft kondigde in oktober nieuwe apps voor Apple Music en Apple TV voor Windows aan. Apple heeft afgelopen week een eerste versie van de apps beschikbaar gemaakt. Daarmee is er nu eindelijk een opvolger voor het trage iTunes op Windows dat je moest gebruiken als je naar Apple Music wilde luisteren of je iPhone wilde synchroniseren. Voor Apple TV+ was alleen een webversie beschikbaar.

Apple heeft in totaal drie nieuwe apps uitgebracht, naast Apple Music en Apple TV ook Apple Devices, waarmee je via Windows je iPhone of iPad kunt back-uppen, updaten en content erop kan zetten. Je kunt de apps downloaden via de Microsoft Store. Ze zijn op het moment van schrijven nog in de preview-fase. Apple geeft aan dat mogelijk nog niet alle functies werken. De apps werken alleen op Windows 11 versie 22H2 of nieuwer.

Bovendien moet je er rekening mee houden dat als je de Apple Music Preview-app installeert, iTunes niet meer geopend kan worden op Windows. Ten opzichte van iTunes verlies je dan wel toegang tot podcasts en e-books, want daarvoor zijn nog geen apps beschikbaar voor Windows.

Instructies

De app is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Je kunt de regio van de Microsoft Store als volgt wijzigen. Ga naar de app Instellingen en klik op Tijd en taal links . Kies dan bij Land of regio voor Verenigde Staten. Open de Microsoft Store opnieuw, waarna je de apps wel kunt installeren. Je kunt de regio daarna weer terugzetten op Nederlands.