Featured image of post Windows 11 build 22000.51

Windows 11 build 22000.51

Microsoft heeft de eerste previewversie vrijgegeven van Windows 11 voor Windows Insiders. Het gaat om Windows 11 build 22000.51 met daarin het nieuwe Startmenu, de nieuwe taakbalk en widgets. Ook is er een vernieuwd notificatiecentrum aanwezig, evenals een vernieuwde Instellingen-app. Verder is de Windows Verkenner aangepakt: deze heeft een nieuwe look en nieuwe interface. Ook aanwezig in deze build is de nieuwe Microsoft Store. In deze build kun je nog geen Android-apps draaien en ook de Microsoft Teams-integratie ontbreekt nog.

Er zijn een aantal bekende problemen in deze insiderbuild, waar je wel op moet letten. De taakbalk wordt niet op meerdere beeldschermen weergegeven, bij een upgrade van Windows met meerdere gebruikers werkt de Instellingen-app niet en apps installeren via de Microsoft Store kan nog gebroken zijn. Ook is het niet aanbevolen deze versie op een pc te installeren die je voor dagelijkse dingen nodig hebt.

Tegelijkertijd met deze versie komt Microsoft ook met een nieuwe Office-previewversie speciaal voor Windows 11. Het volledige changelog van deze insiderbuild heeft Microsoft in deze blogpost geplaatst. De uiteindelijke versie van Windows 11 vereist TPM 2.0 en een moderne processor (Intel achtste generatie of nieuwer/AMD Ryzen 2000 of nieuwer). Deze eisen worden hier nog niet gehandhaafd.

Download

Om Windows 11 te downloaden en te installeren, is het nodig dat je Windows-insider wordt op Windows 10. Je vindt instructies hoe je dat kunt doen hier. Je kunt de update dan binnenhalen via Windows Update. Open daarvoor Instellingen door ernaar te zoeken in het Startmenu, ga naar Bijwerken & beveiliging en klik op Naar updates zoeken bij Windows Update.