Featured image of post Microsoft Edge 91

Microsoft Edge 91

Microsoft heeft een nieuwe versie uitgebracht van zijn op Chromium-gebaseerde Edge-browser. Het gaat om versie 91 met daarin onder andere verbeteringen aan de Sleeping tabs-functie. Edge zal nu advertenties direct uitschakelen als een tabblad niet actief is, wat veel geheugen bespaart.

Sleeping tabs is sinds deze week voor alle Edge-gebruikers beschikbaar en vermindert het gebruik van systeembronnen, door tabbladen die je voor langere tijd niet gebruikt in een soort slaapstand te zetten en ze minder rekenkracht en geheugen te geven. Je kunt in de instellingen van Edge aangeven na hoeveel minuten een tabblad als inactief wordt beschouwd en dus in slaapstand wordt gezet. Daarvoor ga je rechtsboven naar de drie puntjes en kies je voor Instellingen en dan Systeem. Op deze pagina kun je bij Bronnen opslaan het tijdsbestek instellen. Je kunt hier ook sites aangeven die nooit in slaapstand mogen gaan.

Verder bevat versie 91 van Edge nieuwe kleurthema's, meer opties om de tabbladpagina te personaliseren en integratie met twee Bing-diensten, namelijk Price History en Bing Rebates. Die laatste twee functies zijn niet beschikbaar in Nederland. Ook lost deze versie een aantal beveiligingsproblemen op, dus het is aan te raden snel te updaten. Je vindt de volledige changelog met alle wijzigingen in deze versie van Edge hieronder.

Downloaden

Om Microsoft Edge te updaten, klik je rechts naast de adresbalk op de drie puntjes en kies je Help en feedback uit de lijst en dan Over Microsoft Edge. Je ziet dan de huidige versie van de browser. Updates zullen automatisch gedownload en geïnstalleerd worden. Klik dan op Opnieuw opstarten om de nieuwe versie actief te maken.

Je kunt Microsoft Edge ook hier downloaden voor Windows, macOS en Linux.

Changelog

May 27, 2021

Microsoft has released the latest Microsoft Edge Stable Channel (Version 91.0.864.37), which incorporates the latest Security Updates of the Chromium project. For more information, see the Security Update Guide.

This update contains the following Microsoft Edge-specific update: