Featured image of post Microsoft Store van Windows 11 nu ook beschikbaar voor Windows 10

Microsoft Store van Windows 11 nu ook beschikbaar voor Windows 10

Microsoft heeft op Twitter aangekondigd dat de nieuwe Microsoft Store van Windows 11 nu ook beschikbaar is voor Windows 10. De Store komt gefaseerd beschikbaar voor Windows 10-gebruikers.

De vernieuwde Microsoft Store is een van de nieuwe functies van Windows 11. De Store heeft een nieuw uiterlijk gekregen en is een stuk makkelijker in gebruik en werkt ook stabieler. Ook vind je meer apps in deze nieuwe Store, zo bevat deze de klassieke Win32-apps, evenals apps gebouwd met .NET, UWP en webapps. Daardoor zijn er steeds meer software-ontwikkelaars die hun apps in de nieuwe Store zetten, zoals Adobe en Epic Games.

https://twitter.com/RudyHuyn/status/1458910282760142859

Microsoft brengt de Store nu dus ook uit op Windows 10. Eerder kwam de nieuwe Store al beschikbaar voor Insiders van Windows 10 en kon die zo getest worden. Die test lijkt goed verlopen, gezien Microsoft dus de Store nu voor iedereen uitbrengt. Het kan even duren voordat jij de nieuwe Microsoft Store als update krijgt, omdat Microsoft de update gefaseerd uitrolt naar iedereen.

Om te controleren op updates van de Microsoft Store in Windows 10, open je 'm. Klik dan rechtsboven op de drie puntjes naast je profielicoon en kies voor Downloads en updates. Klik dan op de blauwe knop Updates ophalen.

  • Screenshot Microsoft Store op Windows 10
  • Screenshot op updates controleren Windows 10
  • Screenshot nieuwe gamepagina Microsoft Store
  • Screenshot Microsoft Store app-bibliotheek