Featured image of post ‘Apple brengt iPadOS 16 maand later uit, tegelijk met macOS Ventura’

‘Apple brengt iPadOS 16 maand later uit, tegelijk met macOS Ventura’

Uit nieuwe geruchten blijkt dat Apple er mogelijk voor kiest om iPadOS 16 niet tegelijk met iOS 16 uit te brengen, maar een maand te wachten en het operating system voor de tablets tegelijk met macOS Ventura uit te brengen. Apple zou dat besluit nemen vanwege de vele bugs en problemen in iPadOS 16. Dat meldt Bloomberg.

Volgens het gerucht zou Apple meer tijd willen nemen om iPadOS 16 op te poetsen, zodat het besturingssysteem stabieler werkt. Dat zou betekenen dat Apple iPadOS 16 in oktober tegelijkertijd met macOS Ventura uitbrengt. iOS 16 verschijnt nog steeds in september. Ook zou dit ervoor zorgen dat Apple meer tijd kan besteden aan iOS 16, omdat het zich nu even wat minder hoeft te focussen op iPadOS.

De problemen in iPadOS 16 draaien vooral om Stage Manager, een nieuwe manier van multitasken op iPad. Deze functie werkt alleen op iPads met een M1-chip. Uit feedback van gebruikers en ontwikkelaars zou blijken dat veel mensen deze functie verwarrend vinden, last hebben van bugs en kritiek hebben dat de functie alleen op een beperkte set van iPads werkt.

Andere nieuwe functies van iPadOS 16 zijn een Weer-app, meer knoppen en werkbalken die van iPadOS een ’echt’ desktop-operating system zouden moeten maken en functies die ook naar iOS 16 komen, zoals het ongedaan maken van het versturen van mails en berichten via iMessage, het achteraf aanpassen van iMessage-berichten en een gedeelde iCloud-fotobibliotheek.

Als iPadOS 16 echt een maand later verschijnt, dan is dat mogelijk bijna tegelijkertijd met de nieuwe iPad-modellen. Naar verwachting brengt Apple in het najaar nieuwe iPads uit met zijn M2-chip. Die chip verscheen al eerder in de vernieuwde MacBook Air en 13 inch MacBook Pro met touchbar.