iPad met iPadOS 16 Stage Manager

Alles wat je moet weten over iPadOS 16.1

Gepubliceerd op: 20 Okt 2022 14:00
Categorie: FAQs
Deel dit artikel

Apple kondigde afgelopen week nieuwe iPads aan. Tegelijkertijd met die aankondiging meldde het ook dat iPadOS 16.1 op 24 oktober uitkomt. In deze FAQ zetten we alles op een rij wat je over deze nieuwe release moet weten, zodat je helemaal op de hoogte bent.

Wanneer komt iPadOS 16 uit?

Apple brengt iPadOS 16.1 op 24 oktober uit. De update is gratis te downloaden. Je kunt de uiteindelijke versie overigens nu al downloaden, door je aan te melden voor de publieke bèta.

Waar is iPadOS 16.0?

Apple heeft eerder deze zomer besloten iPadOS 16 uit te stellen. Daardoor is versie 16.0 overgeslagen en is versie 16.1 de eerste versie van iPadOS 16 die publiekelijk beschikbaar komt.

Welke iPads krijgen iPadOS 16?

De volgende iPads kunnen upgraden naar iPadOS 16:

Je kunt bekijken welk iPad-model jij hebt door naar de Instellingen-app te gaan en dan te kiezen voor Algemeen en Info. Je ziet dan de modelnaam van je iPad.

De enige iPads die de upgrade niet krijgen en dus vast blijven zitten op iPadOS 15 zijn de iPad Air tweede generatie en iPad mini vierde generatie.

Wat is er nieuw in iPadOS 16.1?

De nieuwe versie van iPadOS brengt de volgende wijzigingen met zich mee:

Er zijn ook een aantal functies specifiek voor iPad Pro:

Let op dat sommige functies niet op elke iPad of iPad Pro beschikbaar is. Zo zal het gebruik van een extern beeldscherm in combinatie met Stage Manager alleen werken op iPad Pro's met een M1-chip of nieuwer.

Verder zien we ook nieuwe functies terug die al beschikbaar zijn in iOS 16, zoals tabgroepen in Safari, verbeteringen aan Berichten zoals het bewerken van een bericht en het ongedaan maken van verzenden en een nieuwe Freeform-app die later beschikbaar komt.

Hoe kan ik updaten?

Om de update te installeren, ga je vanaf 24 oktober naar de Instellingen-app en dan naar Algemeen / Software-update. Volg dan de stappen om de update te downloaden en te installeren.

Moet ik upgraden naar iPadOS 16?

Nee, je hoeft niet te upgraden. Je kunt gewoon iPadOS 15 blijven gebruiken als je dat wilt. Het kan wel zo zijn dat Apple op termijn automatisch de update voor je installeert. Als je dat niet wil, dan moet je automatische updates uitschakelen. Dat doe je in Instellingen / Algemeen / Software-update / Automatische updates. We raden dat echter niet aan, omdat je daarmee ook belangrijke beveiligingsupdates mist.

Heb je meer vragen? Laat het ons hieronder weten.

Vragen in dit artikel