Featured image of post Microsoft neemt Activision Blizzard over

Microsoft neemt Activision Blizzard over

Microsoft neemt Activision Blizzard over, de uitgever van onder andere Call of Duty, World of Warcraft en Overwatch. Voor de overname betaalt Microsoft 68,7 miljard dollar, omgerekend zo’n 60,4 miljard euro.

Dat melden The Verge en Microsoft zelf. Met de overname wordt Microsoft het op twee na grootste gamingbedrijf wat betreft omzet, na Sony en Tencent. Microsoft is van plan om de games van Activision toe te voegen aan zijn Xbox Game Pass-abonnement als de deal eenmaal rond is.

"Zodra de overname rond is, zullen we zoveel mogelijk Activision Blizzard-games toevoegen aan Xbox Game Pass en PC Game Pass, zowel nieuwe titels als games uit de catalogus van Activision Blizzard", dat zegt Xbox-baas Phil Spencer.

Game-uitgever Activision Blizzard ligt onder vuur vanwege discriminatie en seksisme op de werkvloer. Hoe Microsoft die problemen gaat oplossen, laat het bedrijf in het midden. Wel schrijft Phil Spencer in de aankondiging dat Microsoft gefocust is op inclusiviteit voor zowel gamers als medewerkers: "We kijken ernaar uit om onze cultuur van pro-actieve inclusiviteit te delen met de geweldige teams binnen Activision Blizzard".

In maart vorig jaar voltooide Microsoft de overname van Bethesda. Voor dat gamingbedrijf legde Microsoft 'slechts' 7,5 miljard dollar neer. Ook toen werden veel Bethesda-games toegevoegd aan Game Pass. Microsoft gaf na die overname aan dat "sommige nieuwe games" van Bethesda exclusief voor pc en Xbox uit zouden komen. Wat Microsofts plannen zijn met nieuwe games van Activision Blizzard, is nog onduidelijk.

Totdat de overname van Activision definitief is, zal de uitgever nog als zelfstandig bedrijf opereren. Daarna zal Activision aan Phil Spencer rapporteren.