Featured image of post Zo verwijder je McAfee en Norton van je computer

Zo verwijder je McAfee en Norton van je computer

Als je net een nieuwe pc of laptop hebt gekocht met Windows, dan is de kans groot dat daar antivirussoftware van McAfee of Norton op staat geïnstalleerd. Vaak zijn dat probeerversies die maar één maand actief zijn. In deze howto laten we je zien hoe je McAfee en Norton voor altijd van je computer kunt verwijderen.

De ingebouwde bescherming van Windows 10 en Windows 11 heet Windows Defender en is ook prima. Waar deze een aantal jaar geleden nog moeite had om mee te komen met andere antivirussoftware, haalt Windows Defender topscores in de bescherming tegen allerlei soorten nare software. Bovendien is Defender voor altijd gratis en doet het stilletjes zijn werk op de achtergrond. Wil je meer weten over Defender? Check dan ons artikel zodat je alle ins en outs kent van dit antivirusprogramma.

Voor zowel McAfee als Norton is een speciale tool beschikbaar waarmee je elk spoor ervan van je computer kunt verwijderen. Deze tool is alleen beschikbaar voor Windows en is door de fabrikanten zelf gemaakt.

McAfee verwijderen

Om McAfee van je computer te verwijderen, gebruik je de McAfee Product Removal Tool die je hier kunt downloaden. Deze tool kan alle soorten en typen McAfee-software van je computer grondig verwijderen. Voer het gedownloade bestand uit en klik op Next. Ga dan akkoord met de gebruiksovereenkomst door op Agree te klikken en dan weer op Next. Het is nu nodig om de code over te typen. Let op dat dit hoofdlettergevoelig is. Klik daarna weer op Next om door te gaan. Het verwijderen begint daarna meteen. Het kan een paar minuten duren voordat dat proces helemaal klaar is. Zodra het voltooid is, klik je op Restart om je computer opnieuw op te starten. Dat is nodig om definitief de laatste restjes van McAfee te verwijderen.

Norton verwijderen

Ook Norton heeft een vergelijkbare tool uitgebracht om zijn antivirussoftware te verwijderen. Die tool heet Norton Remove and Reinstall en verwijdert Norton 360, Norton Security en meer producten van Norton. Je downloadt het programma vanaf hier. Voer het gedownloade bestand uit en klik op Ik ga akkoord om de verwijdering te starten. Kies dan voor Geavanceerde opties en kies voor Enkel verwijderen en daarna op Verwijderen om te bevestigen. Zodra het proces klaar is, klik je op Nu opnieuw opstarten om de verwijdering van Norton te voltooien.