Featured image of post Zo luister je overal naar je muziek met Spotify

Zo luister je overal naar je muziek met Spotify

Met Spotify Connect kun je eenvoudig je Spotify-muziek op andere apparaten afspelen. In deze howto laten we je zien hoe Spotify Connect precies werkt en met welke speakers en apparaten je het kunt gebruiken.

Je kunt Spotify Connect gebruiken vanaf je smartphone, tablet, laptop of desktop-pc. Op die manier hoef je je speakers niet direct te hebben aangesloten op het apparaat waarvandaan je muziek wilt afspelen. De speakers waarop je je Spotify-muziek wilt afspelen, moeten wel verbonden zijn met een wifi-netwerk en ze moeten ook ondersteuning hebben voor Spotify Connect.

Met Spotify Connect maken je speakers zelf direct verbinding met de servers van Spotify om de muziek te streamen. Dit werkt anders dan als je muziek via je smartphone op een bluetooth-speaker afspeelt. Je telefoon streamt dan zelf de muziek naar de speakers. Met Connect heb je daardoor een betere geluidskwaliteit dan als je audio streamt via bluetooth. Bovendien gaat de accu van je smartphoneook een stuk langer mee.

Spotify Connect werkt op vele merken speakers. Denk dan aan Amazons Echo-smartspeakers, Bose-speakers en -soundbars, Sonos-speakers, Nest Audio-speakers, maar ook op smart-tv's, mediaplayers, Google Home en andere apparaten met Spotify erop, zoals je laptop of tablet. Je vindt de volledige lijst met apparaten op de website van Spotify. Je kunt ook de verpakking van je smartspeaker checken of Spotify Connect ondersteund wordt.

Zo gebruik je het

Om Spotify Connect te gebruiken, open je de Spotify-app en speel je een nummer af. In de Windows- of Mac-app klik je dan rechtsonder op het apparaaticoon, naast de volume-regelaar. Je ziet nu een lijst van apparaten. Op je iPhone- of Android-smartphone tik je op het apparaat-icoon onderin de afspeelbalk. Klik of tik op een apparaat uit de lijst om er muziek op af te spelen. Spotify Connect-speakers worden aangegeven met Spotify Connect onder de naam van het apparaat.

Screenshot van Spotify met het 'Verbinden met apparaat"-menu geopend
Klik of tik op het apparaaticoon om je Spotify-muziek op andere apparaten af te spelen via Spotify Connect.

Conclusie

We hebben je uitgelegd hoe Spotify Connect werkt en wat de voordelen ervan zijn, namelijk betere geluidskwaliteit en de accu van je smartphone die langer meegaat. Ook hebben we je laten zien hoe je kunt controleren of jouw speakers Spotify Connect ondersteunen en hoe je de functie kunt gebruiken op desktop of smartphone.