Featured image of post LibreOffice 7.5.0

LibreOffice 7.5.0

LibreOffice is een populaire open-source officesuite. Het bevat applicaties zoals Calc voor het maken van spreadsheets, Writer voor het bewerken van tekstdocumenten, Impress voor het maken van presentaties, Math voor wiskundige formules en Base voor het maken van databases.

LibreOffice is in veel Linux-distributies de standaardkeuze als officesuite. Oorspronkelijk stamt LibreOffice af van OpenOffice. Documenten gemaakt in LibreOffice worden opgeslagen in het OpenDocument-formaat, een open bestandsformaat. Ook kun je met LibreOffice bestanden van Microsoft Office openen en bewerken.

Wat is er nieuw

The Document Foundation heeft een nieuwe versie van LibreOffice uitgebracht. Het gaat om versie 7.5.0 met daarin een hoop verbeteringen en bugfixes. Een daarvan is het uiterlijk: de app-iconen zijn nu vernieuwd en kleurrijker en de donkere modus van de applicatie is verbeterd. Ook het exporteren van pdf-bestanden is verbeterd en Writer toont bladwijzers duidelijker. Je vindt alle wijzigingen in LibreOffice 7.5.0 hieronder.

LibreOffice-startpagina met overzicht van alle applicaties.

Screenshot van LibreOffice Writer.

Informatie

Versienummer 7.5.0
Releasestatus Stable
Platformen Windows, Mac, Linux
Uitgebracht op 01-02-2023
Ontwikkelaar The Document Foundation
Licentie Gratis, open-source

Instructies

Changelog

LibreOffice 7.5.0 (2023-02-01) - Fresh Branch

The latest "fresh" version of LibreOffice, recommended for technology enthusiasts, which contains new features and program enhancements. This version may contain a few annoying bugs which will be fixed in the next bugfix versions to come. Detailed release notes can be accessed from the link below.

LibreOffice 7.5.0 is the first  release of the fresh line. For a list of fixed bugs compared to the previous release see the list of bugs fixed in RC1.

Click here to learn about the new features in LibreOffice 7.5