Featured image of post DuckDuckGo werkt aan op privacy gefocuste webbrowser voor Windows en Mac

DuckDuckGo werkt aan op privacy gefocuste webbrowser voor Windows en Mac

DuckDuckGo, bekend van de op privacy gerichte zoekmachine, heeft aangekondigd dat het aan zijn eigen webbrowser werkt voor Windows en Mac. De browser focust zich net als zijn zoekmachine op privacy.

De CEO van DuckDuckGo, Gabriel Weinberg, kondigt op zijn blog aan dat het bedrijf werkt aan een webbrowser voor de desktop. In de blog doet Weinberg de browser uit de doeken en laat hij weten dat de browser standaard "robuuste privacybescherming" gaat bieden. Ook moet de browser eenvoudig werken en goede standaardinstellingen bieden om je privacy te behouden.

DuckDuckGo heeft al een webbrowser voor smartphone en tablets (Android / iOS). Belangrijke functie daarvan is een knop om in een keer al je zoek- en browsergeschiedenis te verwijderen. Die knop komt ook naar de desktopvariant van de browser.

Wat betreft technologie geeft Weinberg aan dat de browser gebouwd wordt op basis van de ingebouwde browser-engines in Windows en Mac. De DuckDuckGo-browser zal in ieder geval geen Chromium-fork worden, zo lezen we in de blog.

Op dit moment wordt de webbrowser van DuckDuckGo in een gesloten groep op macOS getest. Binnenkort lijkt de test ook te starten voor Windows. Wanneer de browser gelanceerd wordt, is nog niet duidelijk.

DuckDuckGo timmert hard aan de weg met nieuwe privacyfuncties: eerder kwam de zoekmachine met een dienst om wegwerp-mailadressen te maken en met een app voor Android om tracking op dat mobiele besturingssysteem te voorkomen.