Featured image of post Microsoft start met uitrol van Apple Silicon-versie van Teams

Microsoft start met uitrol van Apple Silicon-versie van Teams

Microsoft heeft een update uitgebracht voor Microsoft Teams met daarin native ondersteuning voor Apple Silicon. Daardoor zou het een stuk sneller moeten werken op Macs met een Apple Silicon-chip.

Microsoft kondigt de update van Teams in een blogpost aan. In april bracht Microsoft de eerste testversie van Teams uit die native op Apple Silicon werkt. Microsoft is nu klaar met het testen en brengt de definitieve versie uit. Toch kan het nog een aantal maanden duren voordat je de update krijgt aangeboden: de update wordt gefaseerd beschikbaar gesteld.

Apple bracht alweer twee jaar geleden zijn eerste Macs met Apple Silicon-chips uit. Het heeft dus behoorlijk lang geduurd voordat Microsoft van zijn populaire chat- en vergader-app een native Apple Silicon-versie heeft gemaakt.

Microsoft stelt dat de nieuwe versie aanzienlijke prestatieverbeteringen met zich meebrengt. De Intel-versie van Teams gebruikt op Macs met Apple Silicon de Rosetta 2-vertaallaag, wat ervoor zorgt dat de Intel-instructies worden omgezet naar Apple Silicon-instructies. Die laag is nu niet meer nodig.

Je krijgt de nieuwe Teams-versie automatisch aangeboden. Je kunt ook zelf op updates controleren in Teams. Daarvoor klik je rechtsboven in de app op de drie puntjes en kies je voor Controleren op nieuwe versies.

Als je niet kunt wachten, kun je de nieuwe Teams-versie hier downloaden. Let wel op dat dit nog een public preview-versie is.