Featured image of post Apple brengt Rapid Security Response-updates uit

Apple brengt Rapid Security Response-updates uit

Apple heeft gisteravond een nieuw type update uitgebracht, een zogenaamde Rapid Security Response Update. De update is beschikbaar voor iOS, iPadOS en macOS en moet erg eenvoudig en snel te installeren zijn.

Apple testte de nieuwe functie de afgelopen maanden. De nieuwe functie stelt Apple in staat om snel beveiligingsupdates voor zijn besturingssystemen uit te brengen. Het normale proces voor beveiligingsupdates omvat een volledige update van iOS, iPadOS of macOS. Dat zijn vaak grotere updates waarin ook andere bugs zijn verholpen of nieuwe functies zijn toegevoegd en waarbij je al snel 10-15 minuten zit te wachten totdat de installatie is voltooid.

Deze nieuwe Rapid Security Response-update (vertaald als beveiligingsmaatregel binnen het Apple-ecosysteem) vereist alleen een korte herstart van je smartphone, tablet of Mac. Apple kan met dit type update updates leveren voor bijvoorbeeld Safari, de WebKit-frameworkstack of andere, kritieke systeemlibraries. Dit type update wordt bijvoorbeeld gebruikt voor beveiligingsproblemen die algemeen bekend zijn en 'in het wild' misbruikt worden.

Om te controleren of bij jou Rapid Security Response-updates aanstaan, ga je op je iPhone of iPad naar de app Instellingen of op Mac naar de app Systeeminstellingen. Ga dan naar Algemeen / Software-update / Automatische updates. Zorg ervoor dat de schakelaar aanstaat bij Beveiligingsmaatregelen en systeembestanden. Als je dan een pagina teruggaat, controleert je iPhone, iPad of Mac direct op updates en zou je de nieuwe update moeten zien, tenzij die al geïnstalleerd is.

Je hebt de nieuwe security-update als je versienummer eindigt op (a), dus versie 16.4.1 (a) voor iOS en iPadOS en 13.3.1 (a) voor macOS.