Featured image of post Nothing komt met iMessage op Nothing Phone 2 - update

Nothing komt met iMessage op Nothing Phone 2 - update

Smartphonemaker Nothing komt met Nothing Chats, waarmee je de mogelijkheid krijgt om iMessage te gebruiken op de Nothing Phone 2, een Android-smartphone. Nothing maakt de nieuwe functie deze week beschikbaar.

Dat meldt The Verge. Om iMessage op de Nothing Phone 2 mogelijk te maken, gebruikt Nothing de dienst Sunbird. Nothing schrijft op zijn website dat "messaging-diensten telefoongebruikers verdelen" en dat het "deze barrières neer wil halen".

Gebruikers van Nothing Chats zullen een iCloud-account moeten hebben en daarmee dan moeten inloggen in Sunbird. Sunbird ontvangt vervolgens de iMessage-berichten en stuurt ze door naar je Nothing-smartphone. Nothing geeft aan dat Sunbird geen berichten op zijn servers opslaat.

YouTuber MKBHD kon vroegtijdig met Nothing Chats aan de slag en stelt dat, om gebruik te maken van de dienst, je je moet aanmelden op een Mac mini van Sunbird die dan de berichten doorstuurt. Je zult dus wel veel vertrouwen in Sunbird moeten hebben dat ze je iCloud-gegevens niet misbruiken en dat ze niet gehackt worden.

Nothing stelt dat Sunbird de iCloud-inloggegevens als een token in "een versleutelde database" opslaat. Als een gebruiker de dienst twee weken niet gebruikt, worden de inloggegevens weer verwijderd.

Overigens werken niet alle functies van iMessage in Nothing Chats. Zo kun je geen berichten na versturen bewerken en werken tapback-reacties nog niet. Wel werken type-indicators en het versturen van hogekwaliteitfoto’s. Later gaat Sunbird ook leesbewijzen ondersteunen.

Gebruikers van de Nothing Phone 2 kunnen met iMessage in Nothing Chats op 17 november aan de slag. De dienst werkt in Noord-Amerika en Europa.

Update: Nothing heeft de app teruggetrokken, nadat blijkt dat iMessage-berichten door Sunbird zonder versleuteling werden verstuurd.