Featured image of post Beveilig je Netflix-profiel met een pincode

Beveilig je Netflix-profiel met een pincode

Als je je Netflix deelt met je familie, kan het soms voorkomen dat je films en series herkent die je eigenlijk nooit gekeken hebt. Erg irritant als familieleden al dan niet per ongeluk op het verkeerde profiel films en series gaan kijken. Gelukkig kun je er iets aan doen: een pincode instellen op je profiel.

Stap 1: Log in

Je kunt alleen een pincode instellen via de webinterface van Netflix. Hiervoor ga je naar je accountinstellingen op de website van Netflix. Klik dan op de naam van het profiel waarvoor je een pincode wilt instellen en kies voor Profielvergrendeling en dan Wijzigen. Voer het wachtwoord in van je Netflix-account.

Stap 2. Stel een pincode in

Je kunt nu de optie aanvinken Vergrendel dit profiel door een viercijferige pincode te maken, waarna je een pincode kunt invoeren. Klik op Opslaan en je bent klaar. Je profiel is nu beschermd met een persoonlijke pincode, zodat niet zomaar iedereen meer kan kijken op je profiel.

Screenshot Netflix profiel beveiligd met een pincode De volgende keer als je Netflix bezoekt, moet je voor jouw profiel een pincode instellen

Bonusstap: ruim je kijkactiviteit op

Via de optie Kijkactiviteit in dezelfde lijst als waar al je Netflix-profielen zichtbaar zijn (klap wel even je eigen profiel uit) en dan Weergave, kun je overigens meteen de lijst opschonen van wat je gekeken hebt, zodat series en films die niet in die lijst thuishoren niet meer meegenomen worden in je aanbevelingen. Klik op het verwijder-icoon rechts naast de titel om een titel te verbergen uit je geschiedenis.