Featured image of post Alles wat je moet weten over iOS 17

Alles wat je moet weten over iOS 17

Apple heeft op zijn WWDC-conferentie in juni versie 17 van iOS aangekondigd. De update wordt in het najaar uitgebracht. In dit artikel praten we je bij over alles wat je moet weten over iOS 17.

Voor welke iPhones is iOS 17 beschikbaar?

iOS 17 is beschikbaar voor de volgende iPhones: iPhone XS en XS Max, XR, iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max, 12, 12 mini, 12 Pro en 12 Pro Max, 13, 13 mini, 13 Pro en 13 Pro Max, 14, 14 Pro en 14 Pro max en SE tweede en derde generatie.

Wat is er nieuw in iOS 17?

iOS 17 voor iPhone bevat vooral veel kleine verbeteringen.

Dit zijn de belangrijkste nieuwe functies van iOS 17:

  • Contactposters: Je kunt nu instellen wat iemand te zien krijgt als je iemand belt dankzij contactposters. Zo kun je zelf een foto kiezen en het lettertype en de kleur van je naam instellen.
  • iPhones hebben een nieuwe StandBy-modus die wordt weergegevens als de iPhone in landschap rechtop staat en aangesloten is op de oplader. Zo kun je 'm op een (nacht)kastje zetten en een aantal widgets weergeven.
  • Verbeteringen in iMessage: je hebt nu eenvoudiger toegang tot de meestgebruikte apps en je kunt met de functie Controleer automatisch laten weten als je op een bepaalde plek bent aangekomen (check-in). Ook kun je nu swipen om te antwoorden op berichten, werkt zoeken beter dankzij filters en worden audioberichten uitgeschreven.
  • AirDrop is verbeterd met NameDrop, waarmee je door twee iPhones dichtbij elkaar te houden snel contactgegevens kunt uitwisselen.
  • Autocorrect is verbeterd en ondersteunt nu ook scheldwoorden
  • FaceTime is verbeterd met voicemails voor zowel audio- als videogesprekken. Ook ondersteunt FaceTime tijdens videogesprekken bepaalde effecten, zoals ballonnen, vuurwerk en lasers, die je met bepaalde gebaren kunt activeren.

Er zijn nog veel meer nieuwe functies, die je kunt vinden op Apples website, zoals offlinekaarten voor Apple Maps, het delen van wachtwoorden in iCloud Keychain, kun je je eigen foto's gebruik

Hoe kan ik iOS 17 nu installeren?

iOS 17 is voor iedereen te testen. Je kunt de publieke testversie installeren op jouw iPhone door de Instellingen-app te openen en dan te gaan naar Algemeen / Software-update. Tik dan op Beta-updates en kies voor iOS 17 Public Beta. Ga dan een scherm terug, wacht even en de update verschijnt.

Voordat je de beta installeert, zorg ervoor dat je een recente back-up naar je computer of Mac of naar iCloud heb gemaakt.

Wanneer is iOS 17 uitgebracht?

iOS 17 is uitgebracht op 18 september 2023.