Synology DSM 6.2.4-25554

Geplaatst op

door

Synology heeft een nieuwe versie van zijn DSM-besturingssysteem vrijgegeven. Het gaat hier om versie 6.2.4-25554 met een aantal nieuwe functies. Zo kan je nu tot tien e-mailadressen instellen om systeemnotificaties te ontvangen. Ook is het nu mogelijk om met de firmware vanuit de web-ui te updaten voor Synology harde schijven en ssd’s en is de passwordpolicy van DSM verbeterd. Zo mogen wachtwoorden nu niet langer gebruikersnamen bevatten en moeten ze zowel hoofdletters als kleine letters bevatten, evenals getallen.

Verder zijn er verschillende bugs geplet in deze update, waaronder meerdere die te maken hebben met de beveiliging van DSM. Synology rolt de update gefaseerd uit: het kan dus nog even duren voordat je de update ziet verschijnen. Je vindt de volledige changelog hieronder, evenals links om de update eventueel handmatig uit te voeren.

Download

Je kunt je Synology als volgt updaten. In DSM ga je naar het Configuratiescherm. Klik dan op Bijwerken en herstellen en wacht even totdat DSM meldt of er een update beschikbaar is of niet. Als je automatische updates aan hebt staan, hoef je natuurlijk niet op updates te controleren. Daarvoor klik je op dit scherm op Instellingen voor bijwerken. Selecteer dan De nieuwe update automatisch installeren en stel een schema in.

Je kunt ook het updatebestand handmatig binnenhalen. Daarvoor selecteer je hier je NAS en download je het updatebestand. Ga naar DSM in de pagina om op updates te controleren. Kies voor Handmatig installeren, blader naar het gedownloade pat-bestand en volg de stappen om te updaten.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *