macOS Big Sur 11.3.1

Geplaatst op

door

Apple heeft vanavond een reeks beveiligingsupdates uitgebracht voor iOS en iPadOS, voor watchOS en ook voor macOS Big Sur. Het gaat hier om versie 11.3.1, waarin eveneens beveiligingsproblemen zijn opgelost in WebKit. Er zijn twee problemen ontdekt in die webrendering-engine waardoor aanvallers met kwaadaardige content code kunnen uitvoeren. In een geval ging het om een probleem met de statemanagement in het geheugen en in het andere geval om een integer overflow-probleem Je vindt instructies om de update te downloaden hieronder, evenals het changelog zoals vrijgegeven door Apple.

Downloaden

Om de update te downloaden op macOS Big Sur, ga je linksboven naar het Apple-logo. Klik dan op Systeemvoorkeuren en kies dan voor Software-update. Je Mac gaat nu op zoek naar updates. Als die beschikbaar zijn dan verschijnt de update vanzelf. Klik op Werk nu bij om de update te starten.

Screenshot macOS-update 11.3.1

Changelog

WebKit

Available for: macOS Big Sur

Impact: Processing maliciously crafted web content may lead to arbitrary code execution. Apple is aware of a report that this issue may have been actively exploited.

Description: A memory corruption issue was addressed with improved state management.

CVE-2021-30665: yangkang (@dnpushme)&zerokeeper&bianliang of 360 ATA

WebKit

Available for: macOS Big Sur

Impact: Processing maliciously crafted web content may lead to arbitrary code execution. Apple is aware of a report that this issue may have been actively exploited.

Description: An integer overflow was addressed with improved input validation.

CVE-2021-30663: an anonymous researcher


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *