macOS Big Sur 11.2.3

Geplaatst in:

Apple heeft vanavond een reeks beveiligingsupdates uitgebracht voor iOS en iPadOS, voor watchOS en ook voor macOS Big Sur. Het gaat hier om versie 11.2.3, waarin hetzelfde beveiligingsprobleem is opgelost als bij de andere updates. Er is een probleem ontdekt in WebKit waardoor aanvallers met kwaadaardige content code kunnen uitvoeren. Je vindt instructies om de update te downloaden hieronder, evenals het changelog zoals vrijgegeven door Apple. Er is overigens ook een update beschikbaar voor macOS Catalina en Mojave. Gebruikers van die besturingssystemen hoeven overigens alleen Safari te updaten.

Schermafdruk macOS Big Sur 11.2.3 update

Downloaden

Om de update te downloaden op macOS Big Sur, ga je linksboven naar het Apple-logo. Klik dan op Systeemvoorkeuren en kies dan voor Software-update. Je Mac gaat nu op zoek naar updates. Als die beschikbaar zijn dan verschijnt de update vanzelf. Klik op Werk nu bij om de update te starten.

Changelog

macOS Big Sur 11.2.3

WebKit

Available for: macOS Big Sur

Impact: Processing maliciously crafted web content may lead to arbitrary code execution

Description: A memory corruption issue was addressed with improved validation.

CVE-2021-1844: Clément Lecigne of Google’s Threat Analysis Group, Alison Huffman of Microsoft Browser Vulnerability Research