Featured image of post watchOS 7.4.1

watchOS 7.4.1

Apple heeft een nieuwe versie van zijn besturingssysteem voor Apple Watch, watchOS, uitgebracht. Het gaat om versie 7.4.1 waarin in korte tijd weer een beveiligingsprobleem is opgelost dat betrekking had op WebKit, dat actief misbruikt lijkt te worden. Hieronder vind je instructies hoe je de update kunt downloaden en kun je het changelog van Apple inzien. Naast een update voor watchOS heeft Apple ook updates uitgebracht voor macOS Big Sur, iOS en iPadOS.

Downloaden

Om de update te downloaden, open je de Watch-app op je iPhone en ga je naar Algemeen en dan Software-update. De app zal dan controleren op updates voor je Apple Watch. Tik op Download en installeer om de update te downloaden en te installeren. Je kunt de update ook direct downloaden en installeren vanaf je Apple Watch, door naar Instellingen te gaan en dan dezelfde instructies op dat apparaat uit te voeren.

Om de installatie te starten, moet je Apple Watch ten minste 50 procent zijn opgeladen en aan de oplader zijn aangesloten.

Screenshot watchOS-update versie 7.4.1

Changelog

WebKit

Available for: Apple Watch Series 3 and later

Impact: Processing maliciously crafted web content may lead to arbitrary code execution. Apple is aware of a report that this issue may have been actively exploited.

Description: A memory corruption issue was addressed with improved state management.

CVE-2021-30665: yangkang (@dnpushme)&zerokeeper&bianliang of 360 ATA