Foto van MacBook met daarop macOS Big Sur

macOS Big Sur 11.2.2

Gepubliceerd op: 26 Feb 2021 02:35
Categorie: Software-updates
Deel dit artikel

macOS is het besturingssysteem van de Mac. Het op Unix-gebaseerde besturingssysteem krijgt jaarlijks een grote update en tussendoor kleinere updates met soms nieuwe features, maar met name bugfixes en veiligheidsupdates. macOS kenmerkt zich met het dock onderaan en de menubalk bovenaan het scherm.

De laatste jaren kenmerkt de ontwikkeling van macOS zich vooral door nieuwe functies die vanaf de iPad komen. In Big Sur is de interface van de Mac opgefrist, met meer transparantie en vernieuwde apps. Verder is het Bedieningspaneel vanuit iOS toegevoegd en is het meldingencentrum vernieuwd.

Wat is er nieuw in versie 11.2.2

Apple heeft in korte tijd een kleine update de deur uit gedaan voor macOS. Het gaat om versie 11.2.2 waarin opnieuw een bugfix centraal staat. Dit keer gaat het om een probleem waarbij een aantal modellen MacBooks schade kunnen oplopen wanneer ze verbonden worden met usb-c-docks die niet aan de usb-specificatie voldoen. Het gaat specifiek om de volgende modellen, MacBook Pro 2019 en later en MacBook Air 2020 of later, waarbij dat probleem speelt.

Informatie

Versienummer 11.2.2
Releasestatus Stable
Platformen Mac
Releasedatum 26 Feb 2021
Ontwikkelaar Apple
Licentietype Gratis

Changelog

macOS Big Sur 11.2.2 prevents MacBook Pro (2019 or later) and MacBook Air (2020 or later) models from incurring damage when they are connected to certain third-party, non-compliant powered USB-C hubs and docks.