Featured image of post macOS Big Sur 11.2.2

macOS Big Sur 11.2.2

macOS is het besturingssysteem van de Mac. Het op Unix-gebaseerde besturingssysteem krijgt jaarlijks een grote update en tussendoor kleinere updates met soms nieuwe features, maar met name bugfixes en veiligheidsupdates. macOS kenmerkt zich met het dock onderaan en de menubalk bovenaan het scherm.

De laatste jaren kenmerkt de ontwikkeling van macOS zich vooral door nieuwe functies die vanaf de iPad komen. In Big Sur is de interface van de Mac opgefrist, met meer transparantie en vernieuwde apps. Verder is het Bedieningspaneel vanuit iOS toegevoegd en is het meldingencentrum vernieuwd.

Wat is er nieuw

Apple heeft in korte tijd een kleine update de deur uit gedaan voor macOS. Het gaat om versie 11.2.2 waarin opnieuw een bugfix centraal staat. Dit keer gaat het om een probleem waarbij een aantal modellen MacBooks schade kunnen oplopen wanneer ze verbonden worden met usb-c-docks die niet aan de usb-specificatie voldoen. Het gaat specifiek om de volgende modellen, MacBook Pro 2019 en later en MacBook Air 2020 of later, waarbij dat probleem speelt.

Informatie

Versienummer 11.2.2
Releasestatus Stable
Platformen Mac
Uitgebracht op 26-02-2021
Ontwikkelaar Apple
Licentie Gratis

Instructies

Je installeert de update door op je Mac rechtsboven naar het Apple-menu te gaan. Klik dan op Systeemvoorkeuren en kies dan voor Software-update. Je Mac gaat nu op zoek naar updates. Als die beschikbaar zijn dan verschijnt de update vanzelf. Klik op Werk nu bij om de update te starten

Changelog

macOS Big Sur 11.2.2 prevents MacBook Pro (2019 or later) and MacBook Air (2020 or later) models from incurring damage when they are connected to certain third-party, non-compliant powered USB-C hubs and docks.