Featured image of post Nvidia GeForce Game Ready Drivers 531.18 WHQL

Nvidia GeForce Game Ready Drivers 531.18 WHQL

Met de GeForce Game Ready-drivers van Nvidia zorg je ervoor dat je op Windows de beste prestaties krijgt in je games. Nvidia werkt de drivers regelmatig bij met speciale game-profielen. Het maakt die profielen in samenwerking met de game-ontwikkelaar, zodat de game optimaal presteert op je grafische kaart.

De drivers zorgen ervoor dat Windows goed kan communiceren met je videokaart. Verder bevatten de Game Ready-drivers de applicatie GeForce Experience, waarmee je automatisch de grafische instellingen van games kunt optimaliseren, en de PhysX-drivers.

Wat is er nieuw

Nvidia heeft versie 531.18 WHQL van zijn GeForce Game Ready Drivers uitgebracht. Deze drivers fixen een aantal bugs en introduceren de nieuwe functie genaamd RTX Video Super Resolution voor RTX 30- en 40-videokaarten. Je RTX-videokaart kan daarmee de videokwaliteit in Google Chrome en Microsoft Edge verbeteren. Nvidia is in staat om video's op te schalen van 1080p naar 4K. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van de RTX Tensor-cores van je GPU.

Je zet RTX Video Super Resolution als volgt aan: zorg er als eerste voor dat je de nieuwste versie van Google Chrome of Microsoft Edge gebruikt. Open na het updaten van je Nvidia-drivers het Startmenu, zoek naar NVIDIA Control Panel en open het. Klik links bij Video op Videobeeldinstellingen aanpassen. Vink dan de optie Superresolutie aan bij Videoverbetering RTX. Je kunt daaronder de kwaliteit kiezen, van 1 (laagste) tot 4 (hoogste). Super Resolution is nu ingeschakeld.

Screenshot van Nvidia Control Panel met de optie RTX Video Super Resolution.

Informatie

Versienummer 531.18 WHQL
Releasestatus Stable
Platformen Windows
Uitgebracht op 28-02-2023
Ontwikkelaar Nvidia
Licentie Gratis

Instructies

Je kunt de drivers zoals normaal downloaden en installeren. De installatie wijst zich vanzelf.

Ook kun je upgraden via Nvidia's GeForce Experience-applicatie, die standaard wordt meegeïnstalleerd met de Nvidia-drivers. Daarvoor klik je rechtsonder in het systeemvak op het Nvidia-icoon en kies je voor NVIDIA GeForce Experience. Ga dan naar het tabblad Stuurprogramma's en klik op Controleren op updates. Indien een update beschikbaar is, klik je voor Snelle installatie of Aangepaste installatie als je bijvoorbeeld een schone installatie wilt uitvoeren.

Changelog

Game Ready

This new Game Ready Driver provides the best gaming experience for the latest new titles supporting NVIDIA DLSS 3 technology including Atomic Heart and the closed Beta of THE FINALS.

Gaming Technology

Introduces support for RTX Video Super Resolution.

Fixed Issues

 • [Steam version] Forza Horizon 4 may freeze after 15-30 minutes of gameplay [3866530]
 • Call of Duty Modern Warfare 2 occasional stability issues [3934963]
 • Enable Dead Space Resizable Bar profile [3954048]
 • Adobe After Effects / Media Encoder - issues with ProRes RAW files [3957455] [3957469]
 • Adobe Premiere Pro application instability [3940086]

Open Issues

 • Toggling HDR on and off in-game causes game stability issues when non-native resolution is used. [3624030]
 • Monitor may briefly flicker on waking from display sleep if DSR/DLDSR is enabled. [3592260]
 • [Halo Wars 2] In-game foliage is larger than normal and displays constant flickering [3888343]
 • [GeForce RTX 4090] Watch Dogs 2 may display flickering when staring at the sky [3858016]
 • Increase in DPC latency observed in Latencymon [3952556]