Featured image of post Mozilla Firefox 90

Mozilla Firefox 90

Mozilla heeft versie 90 van zijn Firefox-webbrowser uitgebracht. Deze versie brengt een aantal kleine wijzigingen met zich mee. Op Windows heeft de browser nu de mogelijkheid om updates te installeren zelfs als Firefox gesloten is. Ook is er een nieuwe, interne pagina beschikbaar op de url about:third-party, alleen voor Windows, waarop je applicaties van derde partijen kunt zien en zo incompatibele applicaties kunt identificeren. Versie 90 haalt verder ondersteuning voor FTP weg, printen naar pdf zorgt nu voor een pdf met werkende hyperlinks en deze update bevat versie 2 van Firefox SmartBlock, een onderdeel dat intelligent trackers blokkeert in privémodus. SmartBlock biedt nu ondersteuning om in te loggen met Facebook op andere websites. Dat is iets wat eerst niet mogelijk is.

Je vindt de volledige changelog van Mozilla Firefox 90 hieronder, evenals links en instructies om de browser te installeren of te updaten.

Downloaden

Om te updaten naar Mozilla Firefox 90, klik je in Windows op de drie strepen rechts naast de adresbalk en ga je naar Help en dan Over Firefox. Op Mac klik je in de menubalk op Firefox en dan Over Firefox. Wacht even totdat de update is binnengehaald en klik dan op Herstarten om Firefox bij te werken. Je kunt de update ook handmatig downloaden en installeren.

Changelog

New

Fixed

Changed

  • The "Open Image in New Tab" context menu item now opens images and media in a background tab by default. Learn more
  • Most users without hardware accelerated WebRender will now be using software WebRender.
  • Improved software WebRender performance
  • FTP support has been removed

Enterprise

Developer

  • Developer Information
  • Support for Private Fields (TC39 proposal, stage 3) is available in DevTools. The support includes: object inspection, autocompletion, expression evaluation, variable tooltips, and pretty printing (bug)
  • The Network panel shows a preview of HTTP requests for fonts in the Response tab (bug)

Web Platform

  • Support for Fetch Metadata Request Headers, which allows web applications to better protect themselves and their users against various cross-origin threats.
  • Added the ability to use client authentication certificates stored in hardware tokens or in Operating System storage.