Featured image of post Software-update: Mozilla Firefox 122.0.1

Software-update: Mozilla Firefox 122.0.1

Firefox is de browser van Mozilla. De browser is open-source en richt zich vooral op privacyfuncties. Zo blokkeert Firefox standaard trackingcookies en sociale trackers. Ook heeft Firefox via een officiële add-on de functie Containers, waarmee je websites in een afgezonderde sessie kunt bezoeken, zodat je moeilijker op het web gevolgd kan worden. Verder kun je je browser-instellingen en -gegevens synchroniseren met je andere computers, heeft Firefox een ingebouwde passwordmanager en een speciale leesmodus.

Firefox heeft een vast release-schema waarop nieuwe versies verschijnen. Elke vier weken verschijnt een nieuwe versie van de browser. Tussendoor kunnen nog wel kleine updates met bugfixes of securityfixes uitgebracht worden.

Wat is er nieuw

Mozilla heeft een kleine bugfix-update uitgebracht voor versie 112 van Firefox. Het gaat om versie 122.0.1 met daarin een vijftal wijzigingen. Zo is er een bug opgelost waarbij als je een pop-up wegklikte deze toch in een nieuw tabblad opende op Windows en is er een probleem met de ontwikkeltools van Firefox verholpen. Ook werkte het yaru-thema op Linux niet goed. Je vindt de volledige changelog, evenals de downloadlinks, hierinder.

Screenshot van Mozilla Firefox

Informatie

Versienummer 122.0.1
Releasestatus Stable
Platformen Windows, macOS, Linux en meer
Uitgebracht op 06-02-2024
Ontwikkelaar Mozilla
Licentie Gratis

Instructies

Om Mozilla Firefox te updaten, klik je in Windows op de drie strepen rechts naast de adresbalk en ga je naar Help en dan Over Firefox. Op Mac klik je in de menubalk op Firefox en dan Over Firefox. Wacht even totdat de update is binnengehaald en klik dan op Herstarten om Firefox bij te werken. Je kunt de update ook handmatig downloaden en installeren via de downloadlinks hieronder.

Changelog

**Fixed**
  • Fixed the Library and Sidebar context menus only displaying Multi-Account Containers icons in the “Open in New Container Tab” menu. (Bug 1876518)
  • Fixed an issue when clicking the Dismiss button in notification pop-ups on Windows causing a webpage in a new tab. (Bug 1848801)
  • Fixed the yaru-remix system theme not applying correctly on Linux. (Bug 1877002)
  • Fixed adding an extra new line to a rule in the Developer Tools’ Inspector when copying it to the clipboard. (Bug 1876220)
  • Rolled back a keyboard behavior change made to the Developer Tools’ Rules view when validating a property name or input with the Enter key. This moves the focus to the next input, as was the behavior in Firefox 121. (Bug 1877457)